bezár
 

film

2008. 04. 30.
Tarr Dél-Koreában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tarr Dél-Koreában Retrospektív programot mutat be Tarr Béla filmjeiből a jeonjui nemzetközi filmfesztivál. A rangos dél-koreai filmművészeti mustra díszvendége lesz a magyar rendező.

prae.hu

Tarr Béla életművét bemutató vetítéssorozat kezdődődik a dél-koreai Jeonjuban. A május 1-9. között megrendezendő filmfesztivál Hsiao-hsien Hou, Chantal Akerman, Pier Paolo Pasolini, Rainer Werner Fassbinder után a világhírű magyar filmrendezőnek Tarr Bélának szenteli retrospektív programját - írja a Magyar Filmunió.

A nagyszabású rendezvényen a legutóbbi Tarr-film, A londoni férfi mellett látható lesz a Családi tűzfészek, a Hotel Magnezit, a Szabadgyalog, a Macbeth, a Panelkapcsolat, az Őszi almanach, a Kárhozat, a Sátántangó, a Werckmeister harmóniák, valamint a Prológus című rövidfilm is.

A jeonjui közönség számára nem ismeretlen Tarr Béla művészete, hiszen 2001-ben a fesztiválon nagy sikerrel mutatták be a Werckmeister harmóniák-at. Tarr Béla díszvendégként érkezik Jeonjuba, így a fesztivál közönségének és a sajtó képviselőinek is alkalma lesz találkozni a magyar rendezővel.

A jeonjui fesztivál Cinemascape válogatásában mutatják be Fliegauf Benedek Tejút című alkotását. Ebben a programban a nagyvilág fiatal rendezőinek kiemelkedő filmjeit gyűjtik egy csokorba.
nyomtat

További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés