bezár
 

zene

2010. 07. 27.
Novemberben mutatják be az Almodóvar-musicalt a Broadway-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Novemberben mutatják be a Broadwayn Pedro Almodóvar spanyol rendező Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című filmjéből készült musicalt.

A bemutatót november 4-én tartják a Belasco Theatre-ben Bartlett Sher rendezésében. A musical szövegkönyvét Jeffrey Lane, a zenét és a dalszövegeket David Yazbek írta.

A Lincoln Center Theatre a héten mutatta be a végleges szereposztást. A főbb szerepekben de'Adre Aziza, Nikka Graff Lanzarone, Patti LuPone, Brian Stokes Mitchell, Mary Beth Peil és Sherie Rene Scott láthatóak majd. A darab előkészületeiben maga a spanyol filmrendező is részt vesz.

Az 1988-ban bemutatott film egy csoport Madridban élő nő egymással összefonódó, drámai helyzetekkel tarkított életét mutatja be. Az asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című filmért Pedro Almodóvar elnyerte az Európai Filmakadémia legjobb ifjú tehetségnek járó díját, a velencei filmfesztiválon a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést és az alkotást jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-, Golden Globe és BAFTA díjra is.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés