bezár
 

film

2010. 07. 26.
AZ EREDET MAGYARORSZÁGON IS ELSÖPRŐ SIKER
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
AZ EREDET MAGYARORSZÁGON IS ELSÖPRŐ SIKER Christopher Nolan író-rendező számtalan országban forgatott, az álmok világában játszódó fantasztikus akciófilmje egy héttel elsöprő sikerű amerikai premierje után a hazai mozikat is meghódította.

prae.hu

A nemzetközi sztárcsapat (Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger, Dileep Rao és Michael Caine) közös munkája itthon 35 kópián került a mozikba és rögtön elfoglalta a toplista első helyét: 73.355 néző volt rá kíváncsi, ami 88,458,570 forint bevételt jelentett az Eredetnek. A film az Egyesült Államokban bemutatója után három nappal több mint 60 millió, azóta összesen 143,663,000 dollár, a nemzetközi piacon eddig összesen 84,000,000 dollár bevételt hozott.

A különleges sikerről Ádám Bernadett, a Warner Bros. Pictures filmjeit hazánkban forgalmazó InterCom marketing és kommunikációs igazgatója számolt be:

– Az Eredet a nyár egyik legjobban várt filmjévé vált. Számunkra is fantasztikus érzés, hogy a nézők ítélete, csakúgy, mint az egész világon, nálunk is visszaigazolja a film elképesztő fantáziáját, vizuális ötleteit, izgalmát. Chris Nolan rendező filmes tehetsége és a nagyszerű szereplőgárda kivételes filmes élményt hozott létre; az eddigi eredmények elemzése alapján úgy tűnik, hogy a hétvégén a filmkedvelők között szájról szájra terjedt a hír: az Eredet kihagyhatatlan.
Eredet
A filmről:

A Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures együttműködésével bemutatja a Syncopy produkcióját Christopher Nolan filmjét: Eredet.

A film főszereplője a három alkalommal Oscar-díjra® jelölt Leonardo DiCaprio (Véres gyémánt, Az aviátor), az Oscar-díjra ® jelölt Ken Watanabe (Az utolsó szamuráj), Joseph Gordon-Levitt (500 nap nyár), Az Oscar®-díjas Marion Cotillard (Piaf), az Oscar-díjra® jelölt Ellen Page (Juno), Tom Hardy (Spíler), Cillian Murphy (Batman: Kezdődik!), az Oscar-díjra® jelölt Tom Berenger (A szakasz), Dileep Rao (Avatar) és végül, de nem utolsósorban a kétszeres Oscar®-díjas Michael Caine (Hannah és nővérei).

Az Eredetet az Oscar-díjra® jelölt Christopher Nolan (Memento, A sötét lovag) írta és rendezte, de Emma Thomasszal együtt producerként is közreműködött a filmkészítésben. Chris Brigham és Thomas Tull executive producerként, Jordan Goldberg társproducerként segítette a munkáját.

Nolan stábjának tagja volt a háromszor Oscar®-díjra jelölt operatőr, Wally Pfister (A sötét lovag, A tökéletes trükk, Batman: Kezdődik!), a látványtervező Guy Hendrix Dyas (Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, Elizabeth: Az aranykor), a két alkalommal Oscar®-díjra jelölt vágó, Lee Smith (A sötét lovag, Kaptiány és katona) az Oscar®-díjra jelölt jelmeztervező, Jeffrey Kurland (Lövések a Brodwayn) és a szintén Oscar®-díjra jelölt speciális effektus vezető, Chris Corbould (A sötét lovag). A zenét az Oscar®-díjas Hans Zimmer szerezte (A sötét lovag, Az oroszlánkirály).
IC Press
www.eredetafilm.com
Eredet


nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés