bezár
 

film

2010. 07. 25.
ITT A CINECLASSICS: FÓKUSZBAN AZ ISMERETLEN KORDA
CINEFEST - MISKOLCI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL - 2010. szeptember 10-19.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ITT A CINECLASSICS: FÓKUSZBAN AZ ISMERETLEN KORDA A miskolci CineFest évek óta foglalkozik filmtörténeti témákkal: a fiatal filmesek legjobb, új utakat mutató műveinek bemutatásával párhuzamosan fontosnak tartja a gazdag magyar filmes örökség népszerűsítését is. Számos olyan magyar származású és világhírű, de nálunk méltatlanul ismeretlen alkotó van, akik életműve még felfedezésre vár.

prae.hu

Tavaly Miskolcon Emeric Pressburger volt a fókuszban, a miskolci születésű Oscar-díjas brit-magyar forgatókönyvíró-rendezőre többek között Oscar-díjas unokája, Kevin Macdonald emlékezett.

A fesztivál 2010-től filmtörténeti programjait CineClassics néven fogja össze, a program több konferenciából, kiállításokból, filmvetítésekből áll majd.

Szeptember 17-én a méltatlanul legkevésbé ismert Kordát, Zoltánt mutatja be nemzetközi konferencia, többek között a neves brit filmtörténész, Charles Drazin, Korda Zoltán fia, David Korda és Takács Ferenc részvételével. A tervek szerint a programban szerepel A négy toll (The Four Feathers) című, Magyarországon nagyon ritkán látható brit klasszikus is, Ralph Richardson főszereplésével. A Filmvilág szeptemberi száma tematikus blokkban foglalkozik Korda Zoltánnal.
The Four Feathers
A CineClassics keretében lesz még Korda filmplakát-kiállítás, láthatunk Bécsben készült Korda Sándor- és Kertész Mihály-némafilmeket (köztük olyanokat, melyeket még soha nem mutattak be Magyarországon!), kiállítást - nemrég előkerült fotókkal - a kolozsvári némafilmgyártásról, ehhez kapcsolódóan pedig filmiskolás workshopon forgatnak újra egy elveszett kolozsvári Korda-filmet.

A részletes program honlapunkról augusztus közepétől tölthető le.



CINEFEST - MISKOLCI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL
CINEFEST - MISKOLC INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

www.cinefest.hu

2010. szeptember 10-19. / 10-19 September, 2010

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés