bezár
 

zene

2010. 07. 25.
Al Jarreau-t marseille-i kórházba szállították át
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jobban van Al Jarreau amerikai dzsesszzenész, akit szombaton a helikopterrel szállítottak át egy marseille-i kórházba az alpesi Gapból.

prae.hu

A délfrancia kórház vasárnapi bejelentése szerint a művész "gyógyulófélben" van, azonban még néhány napos orvosi felügyeletre van szüksége.

Az amerikai énekest csütörtök éjjel légzési és szívpanaszokkal szállították a délkelet-franciaországi Gap klinikájára "válságos állapotban". Al Jarreau Barcelonnette alpesi városban lépett volna fel a Jazz gyermekei elnevezésű fesztiválon. Az énekes brit ügynöke elmondta, hogy Jarreau feltehetően a magaslati klíma miatt lett rosszul.

A hétszeres Grammy-díjas művész Alwyn Lopez Jarreau néven született 1940. március 12-én az egyesült államokbeli Milwaukeeban. Az elmúlt négy évtized során három különböző kategóriában - pop, jazz és rhytm and blues - nyerte el a rangos zenei kitüntetést. Gyakorlatilag minden kontinensen fellépett, Magyarországon legutóbb tavaly láthatta a közönség.

Honlapja szerint európai turnéja során számos koncerten lépett fel és újabbakra várták Németországban, Azerbajdzsánban, Ausztriában és Szlovákiában júliusban, majd augusztusban az Egyesült Államokban és szeptemberben Japánban. Ügynöke szerint két németországi és egy azerbajdzsáni fellépést már töröltek a programból.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés