bezár
 

film

2010. 07. 23.
Scorsese vs. Cameron: Támadás a na'vik ellen?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Scorsese vs. Cameron: Támadás a na'vik ellen? Martin Scorsese már életében klasszikussá vált, és valószínűleg jó néhány filmje a mozitörténeti pantheon állandó darabja. A Taxisofőr, a Dühöngő bika vagy az Aljas utcák alkotója, aki Robert De Nirót és Ellen Burstynt is Oscar-díjhoz segítette, és hét jelölés után a Tégláért maga is átvehette a legnagyobb filmes elismerést, most új kalandba kezd: túl akarja szárnyalni James Cameront.

prae.hu

Új filmje, a Hugo Cabret a múlt század fordulóján Párizsban játszódó, mesés-fantáziadús szürreális történet lesz, mely 3D-ben készül.

A stáb egyik tagja az elmúlt héten – megszegve a szereződésben vállalt titoktartási kötelezettséget – úgy nyilatkozott, hogy a rendező kifejezett célja: túltenni az Avataron.

A film számára az ARRI kameracég új, különleges 3D kamerarendszereket fejlesztett ki, és mivel ezek a vadonatúj digitális műszerek igen súlyosak, a forgatókönyv viszont elképesztő kameramozgásokat ír elő, új kameramozgatási technikákat is kialakítottak.

A forgatás helyszíne máris úgy néz ki, mintha egy sci-fiben járnánk: a két párhuzamosan elhelyezett kerék közé épített kamera-szerkezetekből egyes jelenetekben 23 teljes készlet veszi körül a főszereplőket: Jude Law-t, Ben Kingsley-t, Sacha Baron Cohent és a Ha/Ver-ben megismert kamaszcsodát, Chloe Moretz-et.

IC Press

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés