bezár
 

film

2010. 07. 19.
Az Eredet: ki kinek a kicsodája?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Eredet: ki kinek a kicsodája? Egyre valószínűbb, hogy az Eredet (Inception, hazai bemutató: július 22.) az év legizgalmasabb, legfurcsább filmje. De ha vannak is kritikusok, akik ebben kételkednének, abban valószínűleg ők is egyetértenek, hogy A sötét lovag rendezőjének új filmje az év legtöbb átverést tartalmazó mozidarabja, amely folyton új váratlan fordulattal lepi meg nézőit.

prae.hu

Nem is csoda: az átverések sora már a forgatáson megkezdődött. Alig egy hete Tom Hardy, a film egyik szereplője azt nyilatkozta, hogy figuráját, „A hamisító”-t azért volt könnyű eljátszania, mert hamar rájött, ezt a karaktert igazából saját magáról formázta az író-rendező: úgyhogy, ő egyszerűen csak a rendezőjét utánozta a jeleneteiben. A színész a forgatás vége felé meg is kérdezte Christopher Nolant, hogy igaz-e, amit feltételez, és ő határozott igennel válaszolt.

A különös az, hogy nemrégiben Leonardo DiCaprio, a film főszereplője is egészen hasonlót mesélt egy újságírónak: feltűnt neki, hogy a figurája igencsak hasonlít a rendezőre, és amikor ő erről érdeklődött nála, a direktor úr megerősítette a feltételezését… sőt, meg is köszönte neki, hogy ilyen éles szemmel elemzi a karaktert.

Vajon a rendező igazat mondott-e, vagy csak a színészek érezték úgy, hogy valamire rájöttek a Christopher Nolan képzelete szülte világ eredetéről? Ezt nem tudhatjuk meg. De talán megsejthetjük, miután magunk is végignéztük a rendkívül különleges alkotást.

Forrás: IC Press
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés