bezár
 

zene

2010. 07. 18.
Hamarosan indul a Campus
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Néhány nap múlva kezdődik a Campus Fesztivál. A 300-nál is több programban olyan zenei kuriózumok kaptak helyet, mint a francia világsztár Bob Sinclar, az argentin Karamelo Santo, vagy a méltán népszerű Boban Markovic Orkestar. A július 21-én kezdődő fesztivált egy igazán ütős összeállítás nyitja meg, jön a Fish!, a Turbo és a Kiscsillag.

A fesztiválon már július 21-én beindul az élet. A Lovardában, mint az ország egyik legszínvonalasabb koncerttermében, a legtehetségesebb hazai előadók gondoskodnak a bemelegítésről - Fish, Turbo, Kiscsillag és a kihagyhatatlan Ludmilla is!
Edda
A csütörtöki programban csupa már-már legendás együttes szerepel: első helyen, a nyolcvanas évek végén feltűnt PG Csoport mutatja meg magát ritkán látható koncertjeinek egyikével. Aztán könnyűzenei történelmet írunk, először láthatják-hallhatják a rajongók együtt a születésnapos Republicot és Eddát! Bár a két formáció dalai egytől-egyig felejthetetlen slágerek, ezen az estén azonban még külön meglepetésekkel is készülnek a fesztiválközönség számára.

A Campus Fesztivál idei kínálatából nem maradhat ki a nemzetközi vonal sem. Argentínából várható, a mai zenei trendekbe illeszkedő latin-ska formáció a Karamelo Santo; Franciaországból a ritka groove-ok és a dancefloor ütemek mestere, Bob Sinclar, és kapunk egy hatalmas, élő hangszeres balkáni őrületet is a „Bubamara” előadójától, a szerb Boban Markovic Orkestar jóvoltából. Az elektronikus vonalat tovább erősíti az angol John B bulija, valamint a fesztivál chill-out sátrában hangulatos fellépésre készül napjaink ifjú tehetsége, Dorian Concept (A).
Bob Sinclair
A zenei kínálat hazai téren is igen változatos. Nyolc színpadon, a honi zenéi élet számos előadójával találkozhatunk. Tavaly nagy sikerrel debütált a Campuson a Száztagú Cigányzenekarból ismert prímás, Farkas Róbert szórakoztató formációja, a Budapest Bár. Hazai pályán zúz végre a Tankcsapda, jön a világzenei nagyszínpadokon erős Besh O Drom, és sajnos utolsó debreceni koncertjét adja itt a Kispál és a Borz. És akiket talán semmiképpen nem érdemes kihagyni az a mindig vidám Supernem, a jamaikai zenét más műfajokkal ötvöző Irie Maffia, a latin-ska műfajban szárnyait bontogató Ocho Macho, vagy a Hiperkarma nyomdokába lépő Biorobot.

A Campus Fesztivál zenés programjaiban minden műfaj megtalálható, több mint kétszáz zenekar, óriási non-stop szórakozást ígér a négy nap alatt.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés