bezár
 

építészet

2010. 07. 17.
Fényjátékkal kombinált szökőkút kerül a százhalombattai csónakázó tó közepére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új, fényjátékkal kombinált szökőkutat telepítenek idén nyáron a százhalombattai csónakázó tóra, amelynek környékét nemcsak a közvilágítás kiépítésével, hanem a zöldterület még gondosabb rendben tartásával is szeretnék színvonalasabbá tenni.

prae.hu

Tomek Noémi, a városháza szóvivője elmondta az MTI-nek, hogy a tó kezelését 2006 óta ellátó Szákom Kft. hamarosan kiépíti az elektromos hálózatot a félszigeten, így a fiatalok által különösen kedvelt "bulizós" területen végre lesz közvilágítás, később pedig térfigyelő rendszer is.

A százhalombattai képviselők nemrégiben egy új, nagy teljesítményű szökőkút telepítéséről is döntöttek. A fényjátékra is alkalmas, alkonykapcsolóval ellátott kutat a víz közepére helyezik majd, a régi, kisebb teljesítményű berendezést pedig a tó belső felére viszik át. A tavat érintő beruházás költségeire 12 millió forintot szavazott meg a helyhatóság.

A szóvivő szerint a családok egyik kedvenc kirándulóhelyéül is szolgáló félszigetet példaértékűen gondozza a kft. Folyamatosan kaszálnak, gondoskodnak a tó vizének biológiai egyensúlyáról, uniós színvonalú játszóteret, szalonnasütőt, mobil illemhelyet, illetve parkolókat építettek ki, a múlt hónapban pedig egy hínárvágó motorcsónakot is vásároltak, hogy gyors módszerrel szabadítsák meg a tavat a nádtól és a hínártól. A tervek között szerepel őshonos fák és cserjék telepítése, illetve még több pad és asztal kihelyezése.

A költségek előteremtése érdekében a Szákom Kft. támogatásával a helyi Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat pályázatot adott be.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés