bezár
 

film

2010. 07. 15.
Pater Sparrow sci-fije Kanadában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Észak-Amerika elsőszámú sci-fi seregszemléjére, a montreáli FanTasia filmfesztiválra kapott meghívást Pater Sparrow (Verebes Zoltán) 1 című játékfilmje.

A filmunió tájékoztatása szerint a július 8-án kezdődött seregszemle három héten át 120 alkotást mutat be a közelmúltban készült fantasztikus filmek javából. Pater Sparrow filmjét július 20-án láthatja a kanadai sci-fi fesztivál közönsége.

Pater Sparrow első nagyjátékfilmje Stanislaw Lem Az emberiség egy perce című novellája alapján készült. A Mucsi Zoltán, Sinkó László, Mácsai Pál és Haumann Máté főszereplésével filmre vitt történetben egy könyvesbolt összes kötete átváltozik az emberiség egy percét leíró, 1 című könyvvé, beindítva a paranormális tevékenységekre szakosodott rendőri ügyosztály nyomozását.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával a Honeymood Films és a Cameofilm stúdióban készült játékfilm a közelmúltban a granadai nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat, majd Portóban a legjobb rendezés díja mellett - filmben nyújtott alakításáért - Mucsi Zoltán a legjobb színésznek járó elismerést is megkapta.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés