bezár
 

art&design

2010. 07. 12.
Magyar fotósok kiállítása Brüsszelben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fellegjáró valóság címmel Csoszó Gabriella, Fátyol Viola, Hangay Enikő, Kemenesi Zsuzsanna és Szabics Ágnes fotóiból nyílik kiállítás csütörtökön a brüsszeli magyar kulturális intézetben.

Mint azt a tárlat kurátora, Csizek Gabriella az intézet honlapján írta, "a kiállítás képei a valóság álomszerű összefüggéseit és a belső képek világába vezető utat mutatják be. Képben teszik láthatóvá, hogy mindaz, ami körülvesz bennünket, nemcsak a realitás, hanem az álom és képzelet világa is. Nincs éles határ közöttük, hanem rátalálhatunk egyikre a másikban, együttlétezésük határozza meg mindennapjainkat, életünket".

Csoszó Gabriella Lehunyt szemek tizenkétszer című sorozatában az emberek hasonló arckifejezése egyrészt mintha azonossá, de ugyanakkor különbözővé is tenné őket. Fátyol Viola talált és megrendezett fotóiban mutatja meg azokat a finom áthallásokat, amelyek a valóság és a képzelet, az ébrenlét és az álom mezsgyéjén találhatóak. Hangay Enikő az őt körülvevő világ megismerése és befogadása során találja meg képeit; önmaga, családja, barátai és személyes életterének bemutatása nyomán válik fotográfiában megoszthatóvá az a szerethető, szelíd valóság, amely az övé és képei nyomán a miénk is lehet.

Kemenesi Zsuzsanna számára maga a valóság az, ami álombéli és elválaszthatatlan egységben él. Nem képeinek részleteiben, vagy egy-egy elemében jeleníti meg egyiket vagy a másikat, hanem együttesen mutatja meg őket. Szabics Ágnes fotóinstallációja a hallható és a látható világ között teremt átjárást. A jelnyelv, amelyet mindehhez használ, a kotta. Ez pedig nemcsak egy zeneművet, hanem egy látványt is meghatároz - írta ismertetőjében Csizek Gabriella.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés