bezár
 

art&design

2010. 07. 10.
Alkotótábor nyílt Zselickislakon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötödik alkalommal nyílt meg a zselickislaki alkotótábor; az egyhetes alkotómunkát kulturális programsorozat egészíti ki.

prae.hu

Az ötletgazda, Bene János kaposvári festőművész évről évre tíz művészt fogad a megyeszékhelyhez közeli falu alkotóházában, amely ilyenkor nyitva áll az ottani műhelymunka iránt érdeklődők előtt.

Az évek során az alkotótábor nemzetközivé szélesedett, az idén egy a Vajdaságból érkezett karikaturista, Lephaft Pál mutatkozik be egy kiállítással az őt fogadó táborlakóknak és a közönségnek. Ugyancsak először "táborlakóvá lett" Szászné Hajdú Katalin ruhákat tervez, amelyeken a férje, Szász Endre (1926-2003) festőművész által használt motívumok is megjelennek.

A táborban fotós, festő- és iparművész, belsőépítész, textilművész és szobrász dolgozik majd. A munkafolyamatot a helyiek és a környékbeliek is naponta nyomon követik, az eddigi tapasztalatok alapján kulturális központtá válik ilyenkor a somogyi település, ahol napközben kézműves játszóház várja a gyerekeket, esténként pedig szabadtéri diavetítés, koncertek, irodalmi előadások marasztalják a képzőművészekre kíváncsi érdeklődőket.

Az egyhetes rendezvény végén - jövő szombaton - a táborban készült alkotásokból nyílik kiállítás. A programsorozathoz 1,2 millió forint támogatást nyertek a szervezők.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés