bezár
 

zene

2010. 07. 06.
Kezdődik a IX. Székelyföldi Rockmaraton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes szabadtéri táncos mulatsággal kezdődik kedden a IX. Székelyföldi Rockmaraton a Székelyudvarhely melletti szejkefürdői domboldalon.

A koncertek sora valójában csak szerdán indul, és négy nap alatt csaknem negyven együttes csap a húrok közé. A szervezők szerint a rendezvény keddi "nulladik" napján még a bemelegítésé a főszerep, a ráhangolódást egy szabadtéri ingyenes buli biztosítja. Majd szerdától szombatig, kora délutántól hajnalig szinte megállás nélkül dübörög majd a rock a szejkei domboldalon.

Az idei eseményen fellép a Tankcsapda, Hobo, továbbá a Kárpátia, a Kalapács, a Superbutt, a Nevergreen, a Dalriada, az Agregator, az AB-CD és a finn Korpiklaani is.

A IX. Székelyföldi Rockmaratonon a sátorozás ingyenes, a rendezvény ideje alatt pedig éjjel-nappali büfék állnak a "rockmaratonozók" rendelkezésére.

Az első rockmaratont 2002 augusztusában szervezték meg. A fellépők között akkor ott volt az előző évben újjáalakult P. Box, az Auróra, a Tűzkerék, a Kalapács, a Replika, a Nevergreen, az Iron Maidnem és a Cry Free.

Az első években három napon át tartó rockfesztivál azóta már ötnapossá nőtte ki magát, ugyanakkor az is elmondható, hogy mostanra már igazán nemzetközivé vált a porond - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés