bezár
 

zene

2010. 07. 05.
Zenével a szegénység ellen: pályázat fiataloknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szegénység elleni küzdelmet támogató dalokkal pályázhatnak 15 és 25 év közötti fiatalok szeptember 30-ig az Európai Zenei Versenyre.

Minden pályázónak egy eredeti dalt kell írnia a nyolc Millenniumi Fejlesztési Cél valamelyikéről. A dalok témája a súlyos szegénység és az éhínség felszámolása, a mindenkire kiterjedő alapfokú oktatás biztosítása, a nemek közötti egyenlőség előmozdítása, a gyermekhalandóság csökkentése, az anyák egészségügyi ellátásának javítása, a HIV/AIDS, a malária és más betegségek elleni küzdelem, a környezeti fenntarthatóság biztosítása és a fejlesztés érdekében kialakított globális partnerség lehet. További információkat az érdeklődők a www.ifightpoverty.eu. oldalon olvashatnak.

Az online szavazás október 31-ig tart, a két győztes nevét novemberben teszik közzé. Közülük az egyiket az online szavazatok, a másikat pedig a szakmai zsűri véleménye alapján választják ki. A nyertesek lehetőséget kapnak arra, hogy dalaikat profi hangstúdióban lemezre vegyék, és ez év decemberében előadják az Európai Fejlesztési Napokon Brüsszelben.

Az Európai Bizottság által meghirdetett zenei megméretés a Harcolok a szegénység ellen elnevezésű kezdeményezés része, amelynek célja felhívni a tizenévesek figyelmét az Európai Uniónak a fejlesztési együttműködés terén folytatott tevékenységére - közölte a verseny kiírója az MTI-vel.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés