bezár
 

irodalom

2010. 07. 03.
Baján tartja idei vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kultúrák találkozása - könyvtárak és könyvtárosok a kölcsönös megértés szolgálatában címmel tartja Baján 42. vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) július 15. és 17. között.

prae.hu

Mint az egyesület az MTI-t tájékoztatta, az idei találkozó témaválasztását a helyszínül szolgáló, soknemzetiségű Duna-parti város is inspirálta. A vándorgyűlésen több mint ötszáz anyaországi, és határon túli magyar, valamint külföldi résztvevő dolgozza fel a témát.

Az MKE közleménye szerint a találkozó lehetőséget kíván biztosítani elméleti, szakmapolitikai, gyakorlati kérdések megismerésére és megvitatására, új szakmai együttműködések kialakítására Magyarországon és a határokon túl.

A vándorgyűlésen Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa A kisebbségi kultúra érvényesülési lehetőségei Magyarországon címmel tart előadást, de szó lesz a hazai olvasás- és könyvkultúra fejlesztését célzó, egyelőre még el nem indult Márai Programról is. Az MKE elnöksége Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárt is várja a találkozóra.

Mint az egyesület közleményéből kiderül, a tagszervezetek programjai mellett a vándorgyűléshez minden évben szakmai kiállítás kapcsolódik, mely a könyvtárak számára hasznosítható legkorszerűbb informatikai és könyvtártechnikai fejlesztések, könyvkereskedelmi ajánlatok közvetlen megismerésére nyújt alkalmat.

Az MKE idén harmincnyolc 10-13 éves Bács-Kiskun megyei gyermeket is vendégül lát a találkozón.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés