bezár
 

irodalom

2010. 07. 02.
Orosz-magyar kulturális együttműködésről tárgyalt Szőcs Géza
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az orosz-magyar civil fórumról és a kulturális együttműködésről tárgyalt Szőcs Géza kulturális államtitkár Budapesten az Orosz Föderáció elnökének kulturális különmegbízottjával, Mihail Svidkojjal.

A közlés szerint a csütörtöki találkozón mindkét fél hangsúlyozta a civil kezdeményezésre indult orosz-magyar fórum fontosságát mint a két ország közötti kapcsolatok kiszélesítésének egyik kiváló eszközét. Egyetértettek abban, hogy szükséges bővíteni az orosz-magyar értelmiségi párbeszédet, és minél előbb össze kell hívni a fórum következő fordulóját.

"Szőcs Géza kiemelte, hogy a 2011-es Liszt-év is jó alkalom lehet közös kulturális rendezvények megtartására" - olvasható a tárca kulturális államtitkárságának közleményében.

Mint írták, az orosz fél felvetette, hogy érdemes lenne megfontolni közös kulturális programok rendezését Magyarország európai uniós elnöksége idején.

Az államtitkár kérte orosz partnerét, hogy segítse elő a magyar kutatók hozzáférését az orosz hadsereg és titkosszolgálat archívumaihoz. Javasolta még azt is, hogy határozottabb kormányzati szerepvállalással közösen segítsék elő orosz-magyar koprodukciós filmek létrehozását.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés