bezár
 

art&design

2010. 07. 02.
Fresh Art 5.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fresh Art 5. A Fresh Art című kiállítást 5. alkalommal rendezték meg idén Debrecenben. A fiatal képzőművészek számára meghirdetett pályázat bezsűrizett munkái ezúttal először Nagyváradon voltak láthatóak, és onnan kerültek a cívisváros Mű-Terem Galériájába, ahol 2010. július 1-től 23-ig ingyenesen megtekinthetőek.

Klein Ioana - Bábel tornya (2009) olaj, vászon.
2010-ben másodszor szervezte meg közösen Nagyvárad és Debrecen önkormányzata a Fresh Art képzőművészeti pályázatot – előtte három alkalommal már a Debreceni Művelődési Központ Mű Terem Galériája írt ki ilyen pályázatot – a 35 év alatti, hivatásos fiatal művészek részére.
Potyók Tamás festőművész és Bíró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere a Fresh Art 5. debreceni megnyitóján
Nagyváradról 14, Debrecenből pedig 11 művész összesen 41 alkotását ajánlotta a neves művészekből álló zsűri a kiállításra. A zsűri tagjai – Nagyváradról Aurél Rosu, a Képzőművészek Egyesülete Bihar megyei szervezetének elnöke, Jakobovits Miklós képzőművész és Ramona Novikov művészetkritikus, Debrecenből pedig Potyók Tamás festőművész és Máté András fotóművész – közülük két Fresh Art-díjast és két önkormányzati különdíjast is kiválasztott.
A Fresh Art 5. kiállítóinak egy része
A 2010. évi nagyváradi Fresh Art-díjas Oana Ecaterina Baruta képzőművész Gyökerek című alkotásának, és a debreceni Fresh Art-díjas Csorján Melitta festőművész Tó tükrében, Az angolvörös és a Keresgélő című alkotásának köszönhetően jövőre egyéni kiállítást rendezhetnek mindkét városban.
Baruta Oana Ecaterina - Gyökerek (2009) akril, vászon. A 2010. évi nagyváradi Fresh Art-díjas
A debreceni Önkormányzat pénzjutalomból álló különdíját Catalina Mos képzőművész, a nagyváradi önkormányzat különdíját pedig Mallár Gabriella képgrafikus érdemelte ki. A pályázatra érkezett, zsűrizett munkákból kiállítás nyílt június 15-én a nagyváradi sétáló utcában található Vizuális Művészetek Galériájában. A kiállítást megnyitotta és a díjakat átadta Halász János Debrecen alpolgármestere, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára és Bíró Rozália Nagyvárad alpolgármestere, akik további alkotómunkára biztatták a fiatal tehetségeket.
Csorján Melitta - Tó tükrében (2010) olaj, vászon. 2010 évi debreceni Fresh Art-díjas.
2006-ban Fresh díjazott volt Kónya Ábel képzőművész, 2007-ben Szabó Henrietta újfehértói festőművész és Juha Richárd debreceni szobrászművész, 2008-ban Fátyol Viola fotós, 2009-ben a debreceni Tolvaj Panna festőművész és Tarasie Daniel Iosif nagyváradi szobrászművész és ugyanebben az évben Debrecen Önkormányzatának díját kapta Csiszer Attila nagyváradi grafikusművész, illetve Nagyvárad Önkormányzatának díját a debreceni Ludman Éva képzőművész nyerte el.
Catalina Mos - Menruminant 2. (2009) szerigráfia - Debrecen Önkormányzatának díja.
2010-ben is két Fresh-díjas volt: a nagyváradi Oana Ecaterina Baruta képzőművész és a debreceni Csorján Melitta festőművész. A debreceni önkormányzat különdíját Catalina Mos képzőművész, a nagyváradi önkormányzat különdíját pedig Mallár Gabriella képgrafikus érdemelte ki.

Mallár Gabriella linómetszete - Nagyvárad Önkormányzatának díja.
Ienciu Sergiu - Mesterséges (2009) tus, tollrajz.




prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés