bezár
 

zene

2010. 07. 01.
Nyár a Lánchídnál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A július 3-ával kezdődő hétvégéken augusztus 15-ig különféle zenei programok helyszíne lesz a Lánchíd pesti rakpartja. A színház, a népek zenéje, a komolyzene és a világzene mellett teret kap a jazz, a folk és a könnyűzene is.

prae.hu

A legmelegebb nyári napokon az egész család, a gyerekek és a felnőttek, budapestiek és vidékiek, magyarok és külföldiek egyaránt megtalálhatják az őket érdeklő, ingyenes programokat.

A színpadi programok mellett nem marad el a hagyományos kirakodóvásár sem, ahol népi mesterek és iparművészek kínálják portékáikat. A vendéglátó pavilonok egyebek mellett és ínyencség gyanánt kürtőskalácsot, kenyérlángost is kínálnak a látogatóknak.

Nyár a Lánchídnál

Színház (július 3 – 4.)

A vásári forgatagban utcai mutatványosok, pantomimesek, gólyalábasok, a színpadon pedig ismerős arcok, népszerű produkciók, újdonságok, színészzenekarok, improvizációs színházak, gyermekelőadások varázsolnak a hétvége során egy kis színházat a szabadtéri színpadokra.

Népek zenéje (július 10 – 11.)

Zenei karavánnal utazhatják körbe a világot a fesztiválra látogatók. A koncertek betekintést engednek Európa, Afrika, Amerika és Ázsia számos országának zenei sokszínűségébe.

Komolyzene (július 17 – 18.)

A hétvégén ismert kamarazenekarok és tehetséges fiatal zenészek vállalkoznak arra, hogy a komolyzene vidámabb arcát is megmutassák.

Jazz (július 24 – 25.)

Július utolsó hétvégéjén a műfaj legnevesebb előadói mellett az új generáció zenészei is vendégeink lesznek.

Világzene (július 31.–augusztus 1.)

Balkán, cigány, orientális, latin dallamok és a jazz találkozása a magyar népzenével. A világzene legjelesebb hazai művészei, zenekarai mutatkoznak be a két nap során.

Könnyűzene (augusztus 7.–augusztus 8.)

Augusztus első hétvégéjén a legnépszerűbb könnyűzenei irányzatok képviselői varázsolnak igazi buli hangulatot és igyekeznek mindenkit táncra perdíteni.

Folk (augusztus 14 – 15.)

A hazai népzenei élet, valamint a táncházmozgalom emblematikus muzsikusaival búcsúzunk a fesztivál közönségétől.

Lánchíd

Lánchíd Galéria

A fesztivál 7 hétvégéjén a Lánchíd északi oldalán Budapest kulturális életéhez kapcsolódó fotókiállítást tekinthetnek meg a látogatók.

A kiállítás kapcsán kiírt pályázatra több tucat pályamű érkezett. A szakmai zsűri kiválasztotta a legjobb 20 fotót, melyek közül a fesztivál közönsége szavazhat a számára legkedvesebbre.

A versenyben lévő alkotásokon kívül további képeket is megtekinthetnek az arra sétálók, melyek a Budapest Fesztiválváros koncepcióhoz igazodva segítenek felidézni a korábbi Budapesti Búcsú és Nyár a Lánchídon események emlékezetes pillanatait, valamint ízelítőt adnak a soron következő Őszi és Tavaszi Fesztivál hangulatából.

A közönség szavazhat a számára legjobban tetsző alkotásokra. Szavazatát a kép számának megjelölésével a fesztivál információs pavilonjában található szavazólapon adhatja le munkatársainknál, július 3. és augusztus 15. között minden szombaton és vasárnap.

A győztes 200.000 Ft díjban részesül.

A képek megtalálhatóak a Nyár a Lánchídnál honlapján is:
www.fesztivalvaros.hu/nyar2010/
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés