bezár
 

irodalom

2010. 06. 30.
Szőcs Géza Kazahsztánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kazah-magyar kulturális és oktatási együttműködésről, valamint a kapcsolatok erősítéséről is tárgyalt Kazahsztánban Szőcs Géza kulturális államtitkár az EBESZ toleranciát elősegítő és diszkriminációellenes konferenciáján.

A kétoldalú tárgyalásokra annak kapcsán került sor, hogy Szőcs Géza képviselte Magyarországot az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) toleranciát elősegítő és diszkriminációellenes konferenciáján, amelyet június 28-a és 30-a között tartottak Asztanában, Kazahsztán fővárosában.

A kazah kormány részéről Kul-Muhammed Muhtar kulturális és Tujmebajev Zsanszeit oktatási miniszter támogatta azt a magyar javaslatot, hogy a két ország mielőbb írja alá az új kulturális és oktatási munkatervet. Szerintük ez elősegíti a magyar és kazah kulturális és tudományos értékek megjelenítését egymás országaiban, különösen a 2011-es magyar Európai Uniós elnökség idején.

A konferencián résztvevő amerikai küldöttség kezdeményezésére Szőcs Géza megbeszélést folytatott Hannah Rosenthallal, az amerikai külügyminisztérium antiszemitizmusellenes különleges megbízottjával is.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés