bezár
 

irodalom

2010. 06. 24.
Dal- és verskampány népszerűsíti Kim Dzsong Il legkisebb fiát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Észak-Koreában Kim Dzsong Il legkisebb fiát dicsőítő dalokat és verseket adnak ki, hogy megkedveltessék a néppel a vezetői cím várható örökösét - mondta Von Szi Hun, a dél-koreai titkosszolgálat vezetője csütörtökön.

Dél-koreai hírszerzők úgy gondolják, hogy Kim Dzsong Il így próbálja felkészíteni a lakosságot harmadik és egyben legkisebb fia, Kim Dzsong Un hatalomátvételére. A fiúról elég keveset tudni, a kora is csak sejthető: valószínűleg húszas évinek közepén jár. Az utódlással kapcsolatos találgatások egyre gyakoribbak, amióta a 68 éves vezető állítólag szélütést kapott 2008-ban. Kim Dzsong Il édesapja, Kim Ir Szen halála után vette át a hatalmat 1994-ben.

Von Szi Hun egy zárt ajtók mögött tartott parlamenti bizottsági ülésen beszámolt arról, hogy Észak-Korea Kim Dzsong Un erényeit dicsérő költemények, dalok és versmondó versenyek segítségével próbálja megszerettetni a 24 milliós lakosú országgal a vezető legkisebb fiát. Kim Dzsong Un egyre gyakrabban kíséri el apját a különböző támaszpontokat és üzemeket érintő szemléire.

Észak-Korea gazdasági nehézségekkel, valamint atomprogramja és a Cshonan korvett elsüllyesztése miatt növekvő külpolitikai feszültségekkel néz szembe. Dél-Korea azzal vádolja északi szomszédját, hogy március végén torpedóval megtámadta egyik hadihajóját. Szöul az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordult az ügyben. Észak-Korea tagadja a vádakat, és háborúval fenyegette meg Szöult. A két ország között 1953 óta csak fegyverszünet - nem békeszerződés - van érvényben.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés