bezár
 

irodalom

2010. 06. 24.
Elásták a jövőt Bulgáriában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elásták a jövőt Bulgáriában: a nemzeti könyvtár szervezésében bolgárok százai vetették papírra és ásták el időkapszulaként elképzeléseiket arról, hogy milyen lesz az élet 50 év múlva.

A 640 oldalas könyvbe írók a szerelemtől a politikán át a háborúig, a technológiáig és a földönkívüliekig mindenről megfogalmazták elképzeléseiket. Az időkapszulát gránitba foglalva ásták el, és csak 26 millió 298 720 perc múlva, azaz 2060. június 23-án hozzák majd a felszínre.
A gondolatok addig sem maradnak rejtve: a http://2060.bg internetes címen elérhetők lesznek.

A beírók közül néhányan bíznak abban, hogy 50 év múlva már bizonyos lesz: nem az ember az univerzum egyedüli gondolkodásra képes teremtménye. Mások szerint 2060-ban az államok már az űrben vívják háborúikat, és akadtak olyanok, akik úgy vélik, öt évtized múlva már robotok dolgoznak majd, az embereknek pedig csak felügyelniük kell őket.

Voltak olyanok, akik szerelmi életük miatt aggódtak. "Istenem! 2060-ban az iskolás lányok, akiket manapság megpróbálok felcsípni, 67 évesek lesznek, én pedig 80. De ők akkor már nem fognak érdekelni, mert egy olyan lányba leszek szerelmes, aki most még meg sem született" - írta egy blogger.

"Ötven év múlva Bulgária prosperáló ország lesz, politikusokkal, akik nem korruptak, és a közjó érdekében hozzák meg döntéseiket" - reménykedett a blogszféra egy másik képviselője.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Horváth Iván (1948-2024)

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés