bezár
 

színház

2010. 06. 24.
Karinthy-gyűrű: idén Bödőcs Tibor kapta az elismerést
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bödőcs Tibor, a stand-up műfaj fiatal tehetsége vehette át idén a hazai humoristák elismerésére alapított Karinthy-gyűrűt Such Györgytől, a Magyar Rádió elnökétől csütörtökön Budapesten.

"Ritkák a díjak a mi szakmánkban" - mondott köszönetet az elismerésért a Bödőcs Tibor, megjegyezve: "kicsit zavarban vagyok, mert anyámnak azt mondtam, diplomaosztóm lesz".

Mint a díjazott fogalmazott, eddig is "jó viszonyban" volt az elismerés névadójával, Karinthy Frigyessel. "Az egyetemen tartottam egyszer egy előadást Karinthyról, de kizavartak, mert röhögtettem a többieket" - emlékezett.

Bödőcs Tibor köszönetet mondott többek között faluja, a történeteiben gyakran felbukkanó, zalai Búcsúszentlászló lakóinak is, akik a díjátadón is szép számban megjelentek.

Mint Sinkó Péter, a Rádiókabaré szerkesztőségének vezetője is kiemelte, a kabarét korábban gyakran érte az a vád, hogy nagyon városi műfaj, Bödőcs Tiborral és generációjának több tagjával azonban immár teret nyert a "vidéki kommandó" is.

A díjazottat a kollégák nevében többek között a Karinthy-gyűrű 2009-es kitüntetettje, Kőhalmi Zoltán méltatta. "Egy ponton Hrabal találkozott Cseh Tamással, a Monty Python Tarantinóval, és ez az elegy belobbant" - jellemezte Bödőcs Tibor humorát, akiről úgy vélekedett: "fölösleg nélküli szikárságával a humor Pilinszkyje".

A Karinthy-gyűrűt az elismerés 1975-ös megalapítása óta hagyományosan Karinthy Frigyes születésének évfordulójához kötődve adják át. A díjat elsőként Marton Frigyes vehette át, majd megkapta többek között Déri János, Hofi Géza, Boncz Géza, Markos György és Nádas György párosa, Éles István, Sándor György, míg a fiatalabb generáció tagjai közül Litkai Gergely és Kovács András Péter is.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés