bezár
 

színház

2010. 06. 24.
Megkezdődött a zsámbéki színházi bázis nyári programsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdődött a Zsámbéki Színház és Művészeti Bázis szám szerint 28. szezonja, az idén összesen 110 féle zenei, kulturális, színházi és gyermekprogram várja a településre látogatókat.

Mátyás Irén, a rendezvények művészeti vezetője csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy az események az elmúlt évekhez hasonlóan több helyszínen zajlanak, így a romtemplomnál, a Zárdakertben, a művelődési házban és az egykori katonai rakétabázis műemlék épületében berendezett színházban. Ez utóbbi helyszínen kezdődik az évad, ahol már csütörtöktől három egymást követő napon látható a Persona című előadás. Az Ingmar Bergman filmrendező írása alapján készült, hazai és szlovák színészek által előadott mű két nővér belső vívódásáról, a magány szorongatása elleni küzdelemről szól Gigor Attila fiatal filmrendező útmutatásai szerint. Ugyanitt július 4-én este a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely művészei adják elő a Részletek a bolyongás meséiből című produkciót, amelyben a színészek a nézővel közös borozgatás közben elmélkednek a befelé figyelés, a belső csend misztériumáról.

A romtemplomnál július másodikán dzsesszkoncert lesz a székesfehérvári Vörös Janka Group és a Dresch Quartet részvételével, július 30-án pedig több más neves együttes mellett a Szőke Nikoletta Quartet lép fel. A barokk plébániatemplomban egész nyáron ingyenes egyházzenei hangversenyek lesznek hallhatók. Így például július 17-én Lőrincz Katalin ad orgonaestet. A művelődési házban július 26-án a Tatabányai Fotóklub legjobb válogatásából nyílik kiállítás. Ezeken kívül gyerekeknek bábszínház, valamint kirakodóvásár szerepel a programban.

Az események sorát a műemlék rakétabázison szeptember 11-én a Debreceni Csokonai Színház együttese a Mesés férfiak szárnyakkal című rendhagyó darabot adja elő Vidnyánszky Attila rendezésében. A történet a sztálini Szovjetunióba kalauzolja el a nézőt, Gulágon raboskodó, a rakétafejlesztés kidolgozására kényszerített tudósok életét dolgozza fel sajátos megközelítésben - hívta fel a figyelmet Mátyás Irén.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés