bezár
 

zene

2010. 06. 23.
Utcazene Fesztivál Veszprémben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint száz zenész és zenekar lép majd fel Veszprém utcáin, terein július 14. és 17 között az utcazene fesztiválon, amely most tíz éves.

A zenészek mintegy 60-70 százaléka külföldi lesz - mondta el Muraközy Péter fesztiváligazgató sajtótájékoztatón szerdán Veszprémben. Közlése szerint a fellépőket 230 jelentkező zenekar, szólista közül választották ki.

A versenyben 20 zenekar és szólista vesz részt, s az első helyezettek díjazása idén is 500-500 ezer forint lesz. A győztesekről a közönség dönt. A fesztivál négy napjára - az eddigi tapasztalatokra alapozva - összesen mintegy 80 ezer vendéget várnak. A várbeli színpad kivételével minden zenei helyszín ingyenes, de a várban is igen kedvezményes összeget kérnek csak a négynapos belépőért - tette hozzá.

Erre azért van szükség, mert - idén először - az Utcazene Fesztivál nem kapott állami támogatást - mondta az igazgató, megjegyezve ugyanakkor, hogy minden eddiginél több szponzor támogatja a rendezvényt. Muraközy Péter szerint a programsorozat költségvetése eléri a 40 millió forintot.

Porga Gyula, Veszprém alpolgármestere mondta a sajtótájékoztatón, hogy a város kiemelt művészeti rendezvényként kezeli az utcazenei napokat, s 8 millió forintos támogatást nyújt.

A külföldi fellépők között ott lesz a Giulia y Los Tellarini csapat. Eljön Veszprémben a Filippo Clary és a Max Bottini alkotta formáció és az egyik legnépszerűbb spanyol csapat, a Los Aslándticos is - tájékoztatott a fesztivál igazgatója, hozzátéve: fellép még a dzsesszes, soulos, funkys elektronikával megspékelt Gabin.

Muraközy Péter ismertetése szerint többek közt ausztrál, francia, spanyol, osztrák és amerikai zenészek érkeznek Veszprémbe, s a nemzetközi kínálat élére kívánkozik a legendás New York-i dzsessz-funk-reggae csapat, a Brooklyn Funks Essentials.

A magyar mezőnyt is nívós csapatok képviselik, így például fellép a Quimby, a Vad Fruttik, az Ire Maffia, a Harcsa Veronika Quartett, a Hollywoodoo, az Intimtorna Illegál, az LGT emlékzenekar és a Tátrai Trend.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés