bezár
 

film

2010. 06. 23.
3D mozifilm technológiai együttműködésre lépett a RealD és az UGC
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A filmszínházi, szórakoztató elektronikai és professzionális felhasználási területekre 3D technológiai alkalmazások licencének globális értékesítésével foglalkozó RealD Inc., és az egyik legnagyobb európai filmszínház üzemeltető vállalat, az UGC több évre szóló exkluzív megállapodást kötött RealD Cinema Systems 3D technológiát alkalmazó mozi berendezések üzembe helyezéséről az UGC több mint 200 vetítő termében szerte Európában. A RealD Cinema Systems berendezések üzembe helyezése már folyamatban van és előre láthatólag az elkövetkező tél folyamán fejeződik be.

"Az UGC célja mindig is a nézőknek a lehető legjobb mozi élményt és minőséget nyújtó technológia biztosítása volt filmszínházaiban" - mondta Jean-Marie Dura, az UGC hálózati ügyvezető igazgatója. "Örömünkre szolgál, hogy a megfelelő partnerre leltünk a RealD személyében, amely osztja kiválóságról és minőségről alkotott elképzeléseinket. Közreműködésükkel a lehető legjobb, továbbfejleszthető élvonalbeli 3D technológiát biztosíthatjuk nézőinknek."

"Az UGC megbecsült és kiterjedt európai hálózattal rendelkező filmszínház üzemeltető vállalat. Nagy megtiszteltetés számunkra, Dhogy a RealD-t választotta exkluzív 3D technológia szállító partnerének" - mondta Marlene Songin, a RealD Europe alelnöke, mozi üzemi és általános igazgatója.

RealD Inc.

A RealD Inc. globális piacvezető a "sztereoszkópikus", azaz háromdimenziós alkalmazások technológiai licencének értékesítésében. A RealD átfogó szellemi tulajdon portfoliója a lehető legmagasabb minőségű háromdimenziós látványélményt biztosít mozi termekben, házimozi és egyéb alkalmazások terén. A RealD háromdimenziós mozifilmeket és egyéb más háromdimenziós felvételeket vetítő filmszínházaknak értékesíti RealD Cinema Systems licencét. A RealD Format, aktív és passzív 3D szemüveg, monitor és számítógépes játék technológia licencét szórakoztató elektronikai vállalatoknak, tartalom fejlesztőknek és tartalom szolgáltatóknak értékesíti, amelyek lehetővé teszik 3D tartalom megjelenítését nagyfelbontású tévékészülékeken, számítógépeken és más monitoros céleszközökön. A RealD 3D technológiáját már olyan felhasználási területeken alkalmazzák, mint a Mars Rover távirányított navigálása, katonai repülőgépek szemmagasságba vetített pilóta információs rendszere, valamint gyógyászati robotok irányítása. További információkért keresse fel a www.reald.com vagy a www.facebook.com/RealD3D oldalt.

UGC S.A.

Az UGC az egyik élvonalbeli filmszínház üzemeltető vállalat Európában. Hálózata Franciaországra, Belgiumra, Spanyolországra és Olaszországra terjed ki. Filmszínház hálózata mintegy 600 vetítő termet foglal magában és 2009-ben mintegy 40 millió nézőt látott vendégül. Az UGC az európai filmgyártásban és filmértékesítésben is jelentős piaci szereplőnek számít.

Forrás: OTS
 

prae.hu



Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés