bezár
 

zene

2010. 06. 21.
Kurtág György kapta a Zürichi Ünnepi Játékok díját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Zürichi Ünnepi Játékok díjával tüntették ki Kurtág György magyar zeneszerzőt - számolt be róla a hétfői Neue Zürcher Zeitung című lap.

A 84 éves Kurtág György életművének elismeréseként vehette át az elismerést.  Indoklásában a zsűri kiemelte: "Kurtág György személyében olyan ember, interpretátor, tanár, de mindenekelőtt zeneszerző kapja a díjat, akinek életműve kiemelkedő a kortárs zenében".

A vasárnapi díjátadó ünnepségen a művész feleségével, Kurtág Mártával közösen részleteket adott elő Játékok című szerzeményéből. Pénteken Kurtág- és Robert Schumann-kórusművek csendültek fel a Svájci Kamarakórus előadásában, Heinz Hollinger vezényletével. Másnap szintén a Svájci Kamarakórus szólaltatta meg a szerző Omaggio a Luigi Nono című művét, Kaspars Putnins vezényeltével.

A svájci napilap "a legkevesebb hangjeggyel a legkifejezőbb hatást elérő" zeneszerzőként jellemezte Kurtág Györgyöt, s egész oldalas, méltató összeállítást szentelt a díjátadónak és a megnyitó hétvégéjén elhangzott Kurtág-művek előadásainak.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés