bezár
 

zene

2010. 06. 21.
Zenére könnyebb csábítani
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Romantikus zene segítségével könnyebb rávenni egy fiatal nőt randevúra - bizonyították be francia kutatók egy szokatlan kísérlettel.

A bretagne-i és párizsi pszichológusok 87 tizennyolc és húsz év közötti nőt várakoztattak meg öt percig egy váróteremben, ahol közben háttérzene szólt. Ezt követően egy átlagosan kinéző fiatalemberrel kellett megvitatniuk - külön-külön - a normál- és a biokeksz közötti különbségeket. A beszélgetés végén a férfi minden egyes alkalommal elkérte a nő telefonszámát, és meghívta egy italra.

A fiatalember esélyeit egyértelműen befolyásolta a helyiségben hallható zene típusa. "Semleges" zene hatására csupán a nők 28 százaléka volt hajlandó odaadni a telefonszámát, míg egy romantikus ballada után már 52 százalékuk - írták a kutatók a Psychology of Music című szaklapban a Der Standard osztrák lap internetes kiadása szerint (http://derstandard.at).

Az eredmények azt tanúsítják, hogy a média hatása nem csupán az erőszakos jelenetekre szűkül le, hanem igen nagy viselkedésspektrumra is kiterjedhet - közölte Nicolas Gueguen, a három vezető kutató egyike.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés