bezár
 

irodalom

2010. 06. 19.
Nyári Szabadtéri Játékok a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Délszláv zene, Kosztolányi művekből szerkesztett est, megzenésített versek, dramatizált Márai-mű szerepel a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) hétfőn kezdődő és esőnapokkal együtt július 5-ig tartó szabadtéri rendezvényein a múzeum udvarán felállított színpadon.

prae.hu

A Nyári Játékok hétfői nyitóeseményén Orosz Zoltán és zenekara lép pódiumra. A harmonikaművész és csapata - Balogh Zoltán (gitár), Pengő Csaba (bőgő) és Agatics Krunoszlav (harmonika) - a dzsesszt a balkáni népzenével társítva új, egyedi hangzást hozott létre - mondta Erlitz János, a PIM sajtófőnöke az MTI-nek.

A léggömb elrepül címmel jövő csütörtökön Fesztbaum Béla, a Vígszínház színművésze Kosztolányi Dezső verseiből, újságcikkeiből, útleírásaiból és novelláiból szerkesztett műsorban idézi meg a híres magyar írót, költőt. A Budapest Bár rajongói június 29-én hallgathatják meg a produkciót, amelyen a XX. század eleji füstös kávéházak hangulatát idézik fel. A zenekarban Farkas Róbert hegedül, Farkas Mihály cimbalmozik, Ökrös Károly tangóharmonikán és zongorán játszik, Farkas Richárd pedig bőgőzik. Az énekesek között van többek között Lovasi András, Németh Juci és Rutkai Bori.

Lovasi András a PIM-fesztivál egy másik eseményén is színpadon lesz: július 1-jén Lackfi János költeményeit énekli Heidl György megzenésítésében, zongorán Vedres Csaba játszik, Szabó Attila, a Csík Zenekar egyik prímása gitározik, a doboknál Bóra Áron, a Kispál és a Borz volt tagja ül, testvére, Bóra Dávid pedig basszusgitározik.

Márai Sándor Fizess nevetve! című, a szerző humoros, ironikus írásaiból szerkesztett darabot a Pinceszínház előadásában, Kőváry Katalin rendezésében láthatják a nézők július 2-án, pénteken. Márai Sándor a nagy gazdasági világválság idején, 1928 és 1931 közötti írásaiból született a darab, amelynek premierje májusban volt a Pinceszínházban - mondta Erlitz János az MTI-nek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés