bezár
 

zene

2010. 06. 19.
Repülőtéri hangárban koncertezik a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A békéscsabai repülőtér hangárjában mutatja be Carl Orff Carmina Burana című darabját a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar július 10-én - mondta a zenekar karmestere és művészeti vezetője az MTI-nek.

prae.hu

Somogyi-Tóth Dániel hozzátette: a csaknem ötven tagú, zömében a megye zeneiskoláiban tanító tanárokból álló formációt a koncertre kiegészíti a Talamba Ütőegyüttes, a Debreceni Kodály Kórus, a gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar és a debreceni Voces Iuvenum Gyermekkar is.

A különleges helyszín kiválasztásáról szólva az egyébként orgonaművészként is ismert karmester elmondta: a zenedarabot a kórusokkal és ütősökkel együtt összességében kétszázan fogják előadni, és ekkora méretű hangversenyterem, beleértve a várható közönséget is, nincs Békés megyében.

A repertoár kiválasztásával kapcsolatban kiemelte: szándékosan olyan darabra gondoltak, amely egyfelől hatalmas szakmai feladat a zenekar számára, másfelől annyira látványos, hogy méltó zárása a szimfonikusok fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából korábban megkezdett koncertsorozatnak.

A Carmina Burana előadásának felkészüléséről szólva jelezte: szemben a klasszikus kodályi, hallásra épülő előadásmóddal, Orffnál inkább a ritmus kapott szerepet, így a vonósoknak, de a kórusoknak is elsősorban a zenedarab ritmikai világára kell koncentrálniuk.

A megyei szimfonikusok a nyár folyamán előadják a darabot Pulán is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés