bezár
 

színház

2010. 06. 19.
Budapestre érkezik a Cirque du Soleil egyik leglátványosabb show-ja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Saltimbanco című előadásával Budapestre érkezik a legendás Cirque du Soleil decemberben.

Szkéné színház

A világhírű kanadai társulat öt előadást tart a Papp László Budapest Sportarénában december 9. és 12. között - tájékoztatta a fellépéseket szervező Live Nation az MTI-t.

A Saltimbanco a Cirque du Soleil (Napcirkusz) legrégebben futó és leglátványosabb showműsora. Elnevezése a "saltare in banco" kifejezésből ered, amelynek jelentése "ugrás a színpadra". Az előadás, amelyet a nagyvárosok felépítése és lakóinak sokszínűsége inspirált, határozott képekkel és karakterekkel viszi utazásra a nézőket egy álomvilágba.

A budapesti előadásra jegyekhez először a Cirque du Soleil rajongói klub tagjai juthatnak hozzá június 18. és 20. között. Ezt követően a livenation.hu oldal regisztrált tagjai élhetnek az elővásárlási lehetőséggel. Június 22-től pedig bárki megrendelheti jegyét a Ticketpro országos hálózatában és a Live Nation holnapján.

A Saltimbancót először 1992-ben mutatták be Montrealban, az ezt követő tizennégy évnyi sátras turné ideje alatt mintegy 9,5 millió néző látta. 2007-ben átgondolták és felújították az előadást: ezáltal nagyobb méretű, újszerű hang- és fényhatásokat felvonultató akrobatikus arénashow vált belőle. Óriási, több mint hétszáz négyzetméteres, félköríves színpadon játszódik, az aréna teljes magasságában légtornászok, zsonglőrök és rúdakrobaták játszanak.

Az elmúlt három évben a megújult műsor több mint száz városba jutott el.

Az egyedülálló, a mozgásművészek és akrobaták munkájára épülő világhírű cirkuszt 1984-ben alapította meg Guy Laliberté és Daniel Gauthier. A több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztató társulat turnéi során több állandó előadással és turnéval örvendeztette meg a közönséget. Magyarországon legutóbb 2008-ban léptek fel Delirium című műsorukkal.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés