bezár
 

zene

2010. 06. 18.
Hobo Blues Band: Tábortűz mellett – első alkalommal teljes terjedelmében CD-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Húszévnyi várakozás után végre teljes terjedelmében megjelent a Hobo Blues Band pályafutásának egyik legfontosabb és legjobb alkotása, a legendás Tábortűz mellett című dupla album!

prae.hu

A Hobo Blues Band tagsága 1990-ben gyökeresen átalakult: visszatért Tátrai Tibor, hazánk legendás gitárvirtuóza, megérkezett a Locomotiv GT-ből az ország egyik legfelkészültebb dob-zsenije, Solti János, maradt a zenei agytröszt, Póka Egon és az egyedülálló hangú gitáros, Tóth János Rudolf és természetesen Földes László Hobo.

1990-ben mindenki a rendszerváltás eufóriájában lebegett: hihetetlen és addig elképzelhetetlen változásokon ment keresztül az ország, a HBB-t pedig elsőként engedték turnézni Romániában, de amerikai útja is feltöltötte élményekkel és szöveg-ötletekkel Hobót. Ebből a hármas élmény-tömegből születtek a HBB és a magyar rock-kultúra egyik legfontosabb lemezének szövegei.

Az ország csúcs-zenészei olyan zenei köntösbe varázsolták Hobo remekbeszabott verseit, ami szinte példa nélküli az egész HBB- életműben. Igazi jutalomjáték mindannyiuk számára. Ezt a lemezt mindenkinek hallania kell, hiszen az üzenete ma épp úgy aktuális, mint megjelenésekor.

A Tábortűz mellett jelentűségében a HBB-életműben a Vadászat mellé sorolható, azonban az 1990-es megjelenést követően csak egy terjedelmében csorbított formában látott napvilágot CD-n. Az eredeti LP-k a lemezgyűjtemények legféltettebb, ma már beszerezhetetlen kincsei, az 1993-ban –érthetetlen módon – terjedelmében megcsonkított CD-k már rég nem kaphatók.

A Tábortűz mellett olyan, ma már klasszikussá érett dalokat vonultat fel, mint az Emigráns blues, a torokszorító Gyáva bohóc vagy az első hazai rap-dal, a Temető tangó, de a Vadászok kivonulása is itt hallható (rímelve a Vadászat: A vadászok bevonulása című dalára) és A látogató, amely egy modern-kori Rómeó és Júlia-történet sajátosan közép-kelet európai közegben.

A Tábortűz mellett most először, teljes terjedelmében megjelent dupla CD-n, eredeti borítóval és az összes dalszöveggel.

Ennek a lemeznek minden igényes lemezgyűjtő polcán kötelezően ott a helye! 

http://www.universalmusic.hu
http://www.hobo.hu

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés