bezár
 

zene

2010. 06. 18.
Mezzoszoprán motoron
Dupla meghívás - az Armel Operaverseny tehetségei ismét Magyarországon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Júniusban a közönségdíjas Marcin Habela és a tavalyi verseny sokoldalú mezzoszopránja, Iulia Merca is fellép hazánkban

prae.hu

Carl Orff méltán népszerű művével koronázza meg a a Pannon Filharmonikusok a Zene Ünnepét június 21-én este Pécs új terén, a nagyrendezvények számára is alkalmas Kossuth téren. A Carmina Burana a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa Program keretében kerül bemutatásra. Rácz Rita, az Armel Operaverseny tavalyi döntőse mellett a közreműködők között találjuk Marcin Habelát is.

Marcin Habela és Kristin Sampson - Dusha Béla fotója 

A lengyel bariton a 2008-as Operaverseny díjazottja, a Raoul opera címszerepében a közönség őt ítélte a fesztivál legjobb előadójának, öt produkció összesen tizennégy főszereplője közül. Meghívása Legjobb Előadói Díjának részét képezi. Habela bámulatosan széles körű repertoárral rendelkezik, számos CD-felvétellel büszkélkedhet, karrierje során pedig olyan „nagyságok” mellett lépett már színpadra, mint Roberto Alagna, José Van Dam, Thomas Hampson és Karita Mattila.

Bejárta az egész világot, ám Magyarországra 2008 óta most tér vissza első alkalommal.

Az extravagáns román mezzoszopránt, Iulia Mercát alig egy év múltán láthatjuk viszont. A verseny tavalyi döntősei közül nem csupán fantasztikus hangjával, de különleges egyéniségéval is kitűnt: operaénekesnőink ugyanis meglehetősen ritkán érkeznek meghallgatásaikra és fellépéseikre – férfiakat is megszégyenítő kaliberű - sportmotorral.

Iulia Merca Aunt Hannah szerepében (Tobias Picker: Emmeline) Fotó: Dusa G.

Iulia tavaly, az Armel Operafesztivál döntőseként az Alföldi Róbert által rendezett Emmeline című kortárs operában, a New York-i Dicapo Opera produkciójában szerepelt, most a Miskolci Operafesztivál meghívottjaként Rost Andrea és Janez Lotrič oldalán alakítja Gaiát Richard Strauss Daphnéjáben 2010. június 18-án, a Miskolci Nemzeti Színházban.


nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés