bezár
 

irodalom

2010. 06. 17.
Irodalmi divatparádé és költői koncert a PIM-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irodalmi divatparádé, költői koncert, Villon-est, latin táncok, rendhagyó tárlatvezetések és különleges kávéház - többek között ezeket kínálja a Múzeumok éjszakáján a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), de a Kassák Múzeum és az Ady Emlékmúzeum is külön programokkal készül szombatra.

A PIM-ben Nőkről - nőknek - nőktől címmel rendeznek irodalmi divatparádét, amelyen Zoób Kati, Gyulai Natália, Náray Tamás és Pazicski Miklós divattervezők ruháit láthatja irodalommal és zenével fűszerezve a közönség.

Hangok folyója címmel ad költői koncertet Tóth Krisztina és a Balázs Elemér Group Eszenyi Enikő és Takács Katalin színművészek közreműködésével, Mácsai Pál és Huzella Péter pedig Befogad és kitaszít a világ címmel Villon-esttel készül a Múzeumok éjszakájára, amely latintánc-tanítással zárul a PIM-ben.

A kiállításokon egész este különleges tárlatvezetéseket kínál a Petőfi Irodalmi Múzeum: a Benedek Elek-kiállításon Jankovics Marcell rajzfilmrendező mesél, Szvorák Katalin pedig népdalokat is énekel. A Faludy-kiállításon Varnus Xavér orgonaművész, a költő barátja és Csiszár Gábor irodalomtörténész lesz a vendég.

A Múzeumok éjszakáján megnyitja kapuit a PIM Kávéház is, ahol a gyerekeket kakaósarokkal és Benedek Elek-szeletekkel várják, a felnőtteknek pedig többek között Petőfrissen facsart leveket és kávékat, Tur-Mikszáthokat, MIRE-ggeliket, Nyugodt Nyugat-perceket, Literátor dominót, PIM-képkirakót és Páros író párosítót, avagy irodalmi játékokat és rejtvényeket kínálnak.

A Kassák Múzeumban More Geometrico című kiállítása kapcsán Márton A. András festőművésszel Andrási Gábor művészettörténész beszélget. A SzemTanú magazin estje pedig a 19. századba, Bolyai János korába röpíti vissza a közönséget korabeli kulturális, tudományos, politikai és közéleti témák, időjárás-jelentések, reklámok, színes hírek modern stílusú interpretációjával.

Az Ady Emlékmúzeumban kedvenc Ady-verseikből válogat Havas Judit, Mohai Gábor és Tóth Zsuzsanna előadóművész, valamint Wohlmuth István, akik a közönség tagjait is arra biztatják majd, olvassák fel kedvenc Ady-költeményüket.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés