bezár
 

zene

2010. 06. 16.
Hey, June! - rendezvénysorozat a Művészetek Palotájában
2010. június 20-27.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 20. és 27. között már hatodik alkalommal üdvözli a nyarat a magyar könnyűzene a Művészetek Palotájában. Június 20-án Emilio a Roy&Ádám Trio közreműködésével nyitja a rendezvénysort. 23-án a Balkan Fanatik lép fel, az este folyamán a zenekar vendégei, Hobo és Sebő Ferenc lesznek. 25-én a koncertre neves vendégművészekkel, táncosokkal és VJ-vel kiegészülő Firkin zenekar játszik. 26-án a 30Y meghitt, mesélős koncert erejéig áll a közönség elé. Június 27-én a tizenegy tagból álló PASO Harcsa Veronika vendégszereplésével zárja a sorozatot.

prae.hu

Június 20., vasárnap 20.00
Fesztivál Színház

Emilio

A június 20-i nyitókoncerten hazánk egyik legtehetségesebb jazz zenésze, Emilio lép színpadra. Vendége a barátaiból és régi zenésztársaiból álló Roy&Ádám Trio.

A sokoldalú művész adott már teltházas jazz-koncertet a Palotában, mostani fellépésén azonban sokszínű könnyűzenei világát tárja elénk, élvonalbeli zenészek közreműködésével.

A júniusi koncert remek alkalmat kínál a kiváló énekes és dobos Emilionak, hogy bemutathassa a nemzetközi szinten is páratlan szájdobolási technikáját, a kifejezetten erre a koncertre összeállt zenekar támogatásával.

A beatbox műfajnak ez lesz az ősbemutatója a Művészetek Palotájában, a New Yorkból származó műfaj eleddig nem kapott teret a ház falai között.

Emilio zenekarában olyan nemzetközileg elismert zenészek emelik az est fényét, mint a billentyűs Oláh 'Tzumo' Árpád, a nagybőgős Horváth 'Plútó' József és a dobos Borlai Gergő.

Közreműködik:

Oláh 'Tzumo' Árpád – billentyűs hangszerek
Balogh Roland – gitár
Balogh Zoltán – billentyűs hangszerek
Horváth 'Plútó' József – nagybőgő
Borlai Gergő – dob
Gáspár Laci – basszusgitár
Müller György - ütős hangszerek
Rékasi Sándor - zongora

Vendég: Roy & Ádám Trio

Június 23., szerda 20.00
Fesztivál Színház

Balkan Fanatik

Június 23-án a népzene és az elektronikus zene különleges egyvelegét játszó, a stílusbeli határokat bátran átlépő Balkan Fanatik lép a Fesztivál Színház színpadára.

Georgios Tzortzoglou és Lepés Gábor által 2002-ben életre hívott zenekar célja a kárpát-medencei és balkáni kultúrák megismertetése. A két frontember több évtizedes zenei múltja, a páratlanul széles spektrumon végzett alkotómunkája, a folytonos megújulás hamar sikerre vezették az együttest határainkon belül és külföldön egyaránt.

2004-ben két magyar film zenéjét is jegyezték, 2008-ban nagy sikert aratott az Elment az én rózsám című daluk, melyet előszeretettel játszottak a rádiók, a dal klipje pedig a Viva Music Tv-n az év legjobb klipjei közé került.

Egy 2009 februárjától futó német televíziós sorozat zenéjét a zenekar repertoárjából válogatta össze a külföldi produceri csapat és szintén ebben az évben a görögországi Sony-BMG kiadó által megjelentetett Global Hip-Hop válogatáslemezen szerepelt az együttes Itt jön a betyár című szerzeménye.

Az elektro-ethno formáció Yorgos és Lepe vezetésével, népes zenész- sereggel kiegészülve készül maradandó élményt nyújtani a Művészetek Palotájában.

Kifejezetten nehéz feladat volt számukra a vendégek kiválasztása, hiszen számos kiváló előadóval dolgoztak együtt az évek során. Meghívottjaik a magyar kulturális élet két kultikus figurája, Hobo és Sebő Ferenc, valamint a tehetséges előadóművész hölgy Pásztor Anna, azaz MC Jammin.

Érthető stíluskavalkád, új utak keresése sokoldalú művészekkel június 23-án a Fesztivál Színházban.

Balkan Fanatik:

Lepe ( zongora és egyéb kütyük vmint rap - a BALKAN FANATIK )
Yorgos ( darbuka, ének stb. - a BALKAN FANATIK)

Közreműködik:

Boross László „Jézus” (gitár)
Czifra Miklós (gitár - Balkan Fanatik)
Ferenczi Szonja (rap - Balkan Fanatik)
Kovács Nóri (népdal énekes)
Marosi Péter (harmonika)
Moldoványi János (dob - CopyCon)
Salamon Bea (hegedű - Méta együttes)
Szabó Tamás (szájharmonika)
Szöllössy Kata (basszusgitár - SID együttes)
Tömösközi László (csőharang, marimba és egyéb ütősök - Amadinda)
 
Vendég: Hobo, Sebő Ferenc, MC Jammin

Június 25., péntek 20.00
Fesztivál Színház

Firkin

Június 25-én Péter János 2008-ban alapított zenekara, a Firkin varázsolja a Müpába a modern ír kocsmazene féktelenül vidám hangulatát.

Az egyre népszerűbbé váló zenekar sajátos neve a kilencgallonos sör űrmértékét jelenti. 2009 áprilisában jelent meg első, vérpezsdítő lemezük Firkinful Of Beer címmel, amelyet 2010-ben Fonogram-díjra jelöltek világzene kategóriában.

2009 decemberében a Firkin megjelent egy németországi válogatáslemezen a világ jelenleg legjobbnak tartott, ír zenét játszó bandái között.

Az idei évben számos helyszínen lesz jelenése a csapatnak, többek között fellépnek a németországi Castellans Folk Summer folk fesztiválon. Előtte azonban egy rendhagyó produkcióra készülnek Budapesten.

Az elsöprő energiát garantáló nyári Müpa-koncerten vendégként színpadra lép a népszerű zeneszerző és előadóművész, Jamie Winchester, valamint a vidám, karibi hangulatot idéző koncertjeiről híressé vált Ocho Macho zenekar.

A kelta bulihangulat nélkülözhetetlen eleme, az ír sztepp fantasztikus világa idén sem hiányozhat a Fesztivál Színházból. A táncosok mellett VJ-k garantálják a magas zenei színvonal mellett a gazdag látványvilágot. Mindent egybevetve fantasztikus, sodró lendületű estére számíthatunk.

Firkin:

Marthy Barna - ének
Göttinger Pál - ének, akusztikus gitár, ír furulya
Sárhidai Zsuzsanna - hegedű
Péter János - fuvola, ír furulya
Marczis Attila - elektromos gitár
Szuna Péter - basszusgitár
Juhász Róbert - dob, vokál
Con-Fusion Dance és a Blackbird IDS táncosai

Kiss Ákos – VJ

Vendég: Jamie Winchester, Ocho Macho zenekar

Június 26., szombat 20.00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

30Y

A 30Y egy igazán rendhagyó produkcióval készül a HEY, JUNE! fesztiválra. A kemény koncertjeiről ismert rock zenekar június 26-án egy kicsit kibújik a bőréből, és egy meghitt, mesélős előadással áll a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára.

A számtalan fellépés között az idei évben ez lesz az egyetlen Szentimentálé koncertje a tíz esztendős pécsi alternatív együttesnek. A dalokban elmosódik a határ a kitalált és a megtörtént között, a hallgatóság önkéntelenül is beleborzong a szomorú mesék valószerűségébe és azonosul a direkt fricskák derűjével.

A ritkaságszámba menő Szentimentálé előadások legnagyobb csavarja, hogy aki beül megnézni, eltöpreng: talán inkább a hagyományos koncertjük a köntös, amit erre húznak rá az év többi napján.

A népszerű zenekar különleges koncertjén vendégül látja egyik legnagyobb rajongóját, Für Anikó művésznőt, akinek fellépésével válik teljessé a kibontott képekkel elmesélt történetek estéje.

30Y:

Beck Zoltán – gitár, ének
Beck László – dob, vokál
Gradvolt Endre - gitár
Sárközy Zoltán – billentyűs hangszerek, vokál
Varga Ádám – basszusgitár, vokál

Közreműködik:
Bóra Áron – perka
Csalló Roland - klarinét
Szűcs Krisztián „Qka” – trombita

Vendég: Für Anikó

Június 27., vasárnap 20.00
Fesztivál Színház

PASO

Hazánk vezető ska-zenekara, a Pannonia Allstars Ska Orchestra egy speciális válogatással készül június 27-i koncertjére.

A Hey June! fesztivál záró előadásán az együttes elmúlt hét évének nagysikerű dalai mellett eddig még sehol nem játszott szerzeményeket is hallhat majd a közönség.

A ska-csapat akusztikus irányvonalon újraértelmezte és áthangszerelte számait erre az előadásra. A zenekar vendégei a népszerű jazzénekesnő Harcsa Veronika és a Heaven Street Seven zenekarból ismert Szűcs Krisztián lesznek. A fiatal művésznő és a tizenegy tagot számláló zenekar már játszott közösen, erre a fellépésre azonban teljesen új dalokkal készülnek.

A PASO és Szűcs Krisztián együttműködése ellenben egy igazi premier lesz a Fesztivál Színház színpadán, hiszen eddig csak tervezték a zenészek a közös munkát. A fehér öltönyös, kalapos frontember vezetésével ismét kirobbanó életörömmel és energiával szerez felejthetetlen estét közönségének a PASO.

PASO:

KRSA „Lord Panamo” – ének, ütőhangszerek
Babba Luki – alt és szopránszaxofon
Barna György „G Brown” – hegedű
Benkő Dávid „Mr P” – Hammond orgona, melodika, vokál
Dr. Strict – bőgő, basszusgitár
Generál Csáki – gitár, vokál
Laca – gitár
Lipi Brown – dobok, ütőhangszerek
Mr. Tony Ass – trombita, szárnykürt, mellofon, vokál, doromb
Mr. Vajay – harsona
Tommy Hot – tenorszaxofon
Bolya Dani – kaval
Hajas Gábor – tekerőlant
Papp Endre – brácsa

Vendég: Harcsa Veronika és Szűcs Krisztián
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés