bezár
 

zene

2010. 06. 16.
Kalandos amerikai turné után újra itthon (a) The Moog
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Április végén utazott el 5 hétre a fiatal magyar zenekar, hogy ismét bejárják az amerikai kontinens nyugati és keleti partját. A tavaly megjelent második album, a Razzmatazz Orfeum dalait végre élőben is bemutatták az újvilági rajongóknak a 17 koncert alkalmával.

prae.hu

A los angelesi indulást követően a zenekar Austin, Atlanta és Washington koncerthelyszínein keresztül jutott el New York-ba, majd a keleti partról visszafordulva Cleveland, St Louis és Denver érintésével érkeztek ismét a Csendes óceán partjához.

Denver és San Francisco neves klubjai mellett az együttes színpadra lépett a legendás new yorki Webster Hall-ban, a denveri Bluebird Theaterben, sőt Viper Room-ban is, ami Hollywood egyik híres, és egyben hírhedt koncerthelyszíne. A klub hosszú évekig Johnny Depp tulajdonában volt és River Phoenix 1993-as tragikus halála is ehhez a helyhez kötődik.

A koncertek túlnyomó részét a denveri Photo Atlas zenekarral együtt csinálta végig (a) The Moog. A két együttes idén úgy döntött, hogy ezzel a tizenhét állomásos turnéval ünneplik a 2007-es SXSW fesztiválon kötött ismerettségük harmadik évfordulóját.

A többezer kilométert felölelő koncertsorozat alatt természetesen nem kevés emlékezetes esemény történt a srácokkal, a koncertektől függetlenül is. A new yorki fellépést követően egy klubban például Lady Gaga próbálta testi erejét bevetve megakadályozni a zenekar basszusgitárosát, hogy lencsevégre kapja őt bulizás közben.

Detroitban, a város egyik legnagyobb sikerű zenekarának, a White Stripes-nak dobos hölgye, Meg White tartott házassági évfordulós bulit, ahová hivatalos volt (a) The Moog is. Fénykép sajnos nem készült a nagy találkozásról, de igen jól sikerült este lett a dologból.

www.moog.hu
www.myspace.com/moogband
www.facebook.com/pages/THE-MOOG/45666141692
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

építészet

Kritika a Kis magyar kockológia című kiállításról
irodalom

Műfajok, művészeti ágak, médiumok keveredése Milosevits Péter életművében
Esszésorozat Juhász Ferencről – első rész
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés