bezár
 

színház

2010. 06. 16.
Hatvannegyedik évadját zárta a szegedi bábszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csaknem kétszáz előadást tartott most záruló évadjában a szegedi Kövér Béla Bábszínház, amely idén első ízben megszervezte az első Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivált is – közölte Kövér László igazgató szerdán a Tisza-parti városban.

A szegedi bábszínház művészei idén 191 alkalommal álltak a színpadra fiatalabb és idősebb közönségük előtt – mondta az igazgató az évadzáró társulati ülés előtt az MTI-nek.

Az előadásszám növekedése részben annak köszönhető, hogy ősszel új játszóhellyel bővült a színház. A kamarateremben elsősorban óvódásoknak szóló darabokat mutattak, de nemcsak a bábjátékok kedvelőit várták ide, hanem rendeztek a helyiségben filmvetítéseket, kiállításokat és beszélgetéseket is.

A nagyteremben játszott négy és a kamarateremben bemutatott két bérletes produkció mellett a bábszínház helyet adott az első Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál eredetileg részben szabadtéri helyszínekre tervezett előadásainak is. Május közepén az észak-bácskai városban immár tizenhetedik alkalommal megszervezett nemzetközi gyermekszínházi fesztivál hat előadása vendégszerepelt Szegeden, a programot a temesvári, a szabadkai és a szegedi társulat produkciói, s filmvetítések színesítették – közölte Kövér László. Hozzátette: az ingyenes fesztivál sikerén felbuzdulva már neki is kezdtek a jövő évi rendezvény előkészítéséhez.

A szegedi és a szabadkai bábszínház együttműködése egy közösen elnyert uniós pályázatnak köszönhetően tovább bővül: a két társulat a következő évadban öt-öt előadással mutatkozik be partnerénél.

A Kövér Béla Bábszínház évadját június 28-án már hagyományosnak számító nyílt nappal zárja, ekkor a közönség bepillanthat a kulisszák mögé, közelről szemügyre veheti a bábokat, ráadásul a nyilvános főpróbán láthatja a Miden egér szereti a sajtot című darabot is, melynek premierje majd csak ősszel lesz. A következő évad programja már augusztus végén egy orosházi vendégszerepléssel elkezdődik, majd a társulat egy fesztiválmeghívásra Örményországba utazik – mondta a művész.

Nyáron megszépül a kamaraterem előtere, a távlati tervek között azonban szerepel a színház homlokzatának, nézőterének és színpadjának felújítása is.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés