bezár
 

zene

2010. 06. 14.
Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor Szombathelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ikonként tisztelt amerikai tenorszaxofonos Benny Golson és zenekara, a blues hamisítatlan "prófétájaként" emlegetett Larry McCray és együttese, valamint Spányi Emil Franciaországban élő magyar származású zongorista, az Ozone SM Trio oszlopos tagja is fellép a vasárnap kezdődő Lamantin Jazz Fesztiválon Szombathelyen.

prae.hu

Tímár Péter, a fesztivált szervező Inprovizatív Zeneműhely Egyesület elnöke a vasi megyeszékhelyen tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta: hat nap alatt tizenhárom helyszínen összesen hatvan fellépőt láthat majd a közönség, a fesztiválhoz kapcsolódó improvizációs tábornak pedig idén 115 hallgatója lesz.

A június 26-ig tartó fesztivál fő helyszínei között lesz idén is a Szombathely főterén felállított dzsesszsátor, a helyi evangélikus templom, valamint a Lamantin klub - fűzte hozzá a főszervező.

A fesztivál vasárnap az improvizációs tábor tanári karának koncertjével indul, másnap az evangélikus templomban egy gospel zenét játszó énekegyüttes, a philadelphiai Johnny Thompson Singers lép fel, a Lamantin klubban pedig a Marton Juhasz Group játszik Alan Benzie skót dzsesszzongoristával kiegészülve. Június 22-én a Benny Golson Quartet előtt a Finucci Bros Quartet és a Csanyi Zoltán-Lattmann Béla Band lép színpadra.

Az eddigi Lamantin fesztiválok hagyományait követve az idén is lesz blues nap: június 23-án, szerdán a Larry McCray Band mellett Ferenczi György és a Rackajam, valamint az Éles Gábor Trió lép színpadra. A következő nap a francia Ozone SM Trio koncertje mellett a Grencsó Kollektív Kedély és a Szőke Nikoletta Quartet játékát élvezhetik a dzsesszrajongók.

A szombathelyi fesztivált az improvizációs tábor koncertjei zárják: június 25-én örömzenélésre várják a közönséget a tanárok és a diákok, 26-án pedig a tábor zárókoncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés