bezár
 

zene

2010. 06. 14.
Nemzeti Filharmonikusok az árvízkárosultakért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar Fantázia címmel jótékonysági hangversenyt rendeznek az árvízkárosultak megsegítésére június 22-én a Művészetek Palotájában. Az esten Keller András zeneigazgató és a Concerto Budapest mellett olyan neves művészek és együttesek lépnek fel, mint Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok, valamint Jandó Jenő, Balogh Kálmán, a Muzsikás együttes és Petrás Mária.

prae.hu

A jótékonysági koncert teljes nettó bevételét - amelyet a Magyar Vöröskeresztnek utalnak át - a fellépő művészek, a Magyar Telekom és a Concerto Budapest az árvízkárosultak megsegítésre ajánlja fel.

Keller András, a Concerto Budapest zeneigazgatója az együttes MTI-hez eljuttatott közleményében így részletezte: "Amikor láttuk, hogy az országban milyen súlyos a helyzet, és hány ember kényszerül az árvíz miatt elhagyni az otthonát, úgy döntöttünk, hogy mi is segítünk, ahogy tudunk.

Összefogtunk a Nemzeti Filharmonikusokkal és számos kiváló művésszel, hogy együtt teremtsünk lehetőséget az adományozáshoz. Bízunk benne, hogy a jótékonysági hangverseny nagyszámú látogatót vonz majd, akik egy kellemes estét eltöltve a jegyvásárlással másokon segíthetnek".

A koncert műsorán szerepel többek között Liszt Magyar fantáziája, Bartók Román népi táncok című műve, Weiner Leó Divertimentója, Kodály Háry János szvitje, és végül Beethoven IX. szimfóniája a Nemzeti Filharmonikusok előadásában, Kocsis Zoltán vezényletével.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés