bezár
 

film

2010. 06. 14.
Két magyar film Skóciában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két magyar alkotás, Pacskovszky József A vágyakozás napjai című játékfilmje és Csukás Sándor első rendezése, a Születésnap mutatkozik be a szerdán kezdődő 64. Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

prae.hu

A Magyar Filmunió hétfői tájékoztatása szerint a 36 ország részvételével megrendezendő fesztiválon lesz Pacskovszky József legutóbbi filmjének brit premierje, melyre a rendező jelenlétében kerül sor csütörtök este. A Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott A vágyakozás napjai című játékfilm magyar-francia koprodukcióban a Film-Art stúdióban készült.

A vágyakozás napjai Edinburghban a Director's Showcase című válogatás 14 filmje között lesz látható, mely elismert rendezők új alkotásait, a "jövő klasszikusait" tűzi műsorra - olvasható az összegzésben.

A nagyszabású filmfesztivál egy magyar világpremiert is tartogat: Csukás Sándor operatőr első rendezése, a Születésnap című rövidfilm Edinburghban lesz látható először. A 10 perces, gyerekszereplőkkel forgatott alkotás szintén a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés