bezár
 

színház

2010. 06. 14.
Megkezdődött az országos zenés színházi találkozó Kecskeméten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdődött az első országos zenés színházi találkozó Kecskeméten, a város főterén felállított színpadon az István, a király című rockoperát mutatták be vasárnap este - közölte Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Szkéné színház

A Kecskeméti Országos Zenész Színházi Találkozó (KOZSZT) egy hiányt pótló művészeti fesztivál, amelyre a legnagyobb érdeklődésre számító műfaj képviselőit hívták meg - tette hozzá Cseke Péter.

Az igazgató hangsúlyozta: a hat napig tartó fesztivál elsősorban arra szolgál, hogy bemutatkozzon Kecskemét városának és az agglomerációnak, valamint a hazai sajtónak. Remélik, hogy 2011-ben már egy nagy formátumú, országos érdeklődésre számot tartó kulturális és idegenforgalmi találkozóvá válik az esemény.

A kecskeméti teátrum igazgatójának ötlete alapján megvalósuló találkozóra Budapestről, Egerből és Debrecenből is érkezik bemutató.
A Társulat előadásában bemutatott István, a király című rockopera után szombaton este szintén a város főterén felállított színpadon mutatják be a fesztivált záró operett és musical slágereket felvonultató gálaműsort.

A többi előadást a Nagyszínházban, illetve a Kelemen László Kamaraszínházban lehet megnézni. Hétfőn a Maya című operett, kedden a Circus Hungaricus - Hobóval, szerdán a Jövőre, Veled, Itt! című zenés játék, csütörtökön A bajadér című operett Miklósa Erikával a főszerepben, míg pénteken az Anna Karenina című musical-opera szerepel a programban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés