bezár
 

színház

2010. 06. 11.
Igazgató nélkül zárta az évadot a kaposvári Csiky Gergely Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Igazgató nélkül zárta az idei évadot a kaposvári Csiky Gergely Színház, amelynek a csütörtökön kiírt pályázat eredményének értékelése után várhatóan október elsejétől lesz új vezetője.

Szkéné színház

A pénteki társulati ülésen Kamarell Márta, az ügyvezetői feladatokat a színházat 2008-tól irányító Schwajda György igazgató áprilisban bekövetkezett hirtelen halála miatt átvett művészeti titkár zárta a szezont, amelynek során 246 előadást játszottak Kaposváron.

Mint elmondta, nagyon nehéz volt átvenni a feladatokat, amiben azonban segítette, hogy Schwajda György korábban bevonta a színház művészeti életébe.

Az ülésen elhangzottak alapján a jövő évadban Mohácsi János vezető rendező és Znamenák István színművész - Schwajda György előtt egy évig ő igazgatta a színházat - már nem lesz tagja a társulatnak, mint ahogy a Selmeczi György sem, ugyanis nem lesz külön zenei igazgatója a színháznak.

(Znamenák időközben a Nemzeti Színházhoz szerződött.)
A fenntartó kaposvári önkormányzat képviseletében Szita Károly fideszes polgármester úgy fogalmazott, hogy "a híresztelések ellenére a Csiky Gergely Színháznak van társulata, maradt társulata".

Hozzáfűzte: az önkormányzatnak egy feladata van, a pénzügyi feltétel biztosítása, és ez meglesz.

Szita Károly az színház épületének évek óta húzódó, és egyre sürgetőbb felújítása kapcsán azt mondta, a kormány több illetékes tagja is elkötelezett a munkálatok elkezdése mellett, és amint megnyílik a pénzügyi lehetőség, támogatni fogják az ügyet. A társulattól egyelőre azt kérte, úgy készüljenek, hogy a következő évad is itt, ebben a színházban lesz.

Kaposváron a következő évadban az öt nagyszínpadi bemutató mellett egy bérleten kívüli bemutatót, egy gyermekdarabot és egy stúdió-előadást terveznek.

A nagyszínpadon Ács János rendezésében színre viszik Huszka Jenő Erzsébet című daljátékát, Csiky Gergely Nagymama című színművét pedig Szikora János rendezésében láthatja a közönség. Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabját vendégként Mohácsi János rendezi, Michael Frayn és Hamvai Kornél Szigliget című alkotását Babarczy László állítja színpadra, míg Mitch Leigh és Joe Darion Dale Wassermann musicaljét, a La Mancha lovagját Keszeg László rendezi.

Bérleten kívüli előadásban Valló Péter, Vajda Katalin és Fábri Péter Anconai szerelmesek című zenés komédiája szerepel a műsortervben Tóth Géza rendezésében. Gyerekeknek szól Scheer Katalin és Hárs Anna Nefelé című darabja, amelynek rendezője Kelemen József, a stúdióban pedig Babarczy László rendezésében Hunyadkürti György előadóestjét láthatják, Oláh Gábor - Gyerekek forradalma címmel.

A színháznak várhatóan október elsejétől lesz új igazgatója. A pályázatot csütörtöki ülésén írta ki a város közgyűlése.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés