bezár
 

zene

2010. 06. 11.
Érdi Tamás gyertyafényes koncertje a budai Várban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyertyafényes Chopin címmel ad koncertet Érdi Tamás zongoraművész június 18-án este a budavári Királyi Borház és Pincemúzeumban; a hangverseny a Grazioso Kamarazenekar Zene és Bor 2010 című budavári koncertsorozatának első állomása.

prae.hu

A belső fény címmel jövő héten jelenik meg Érdi Tamás új DVD-je a Duna Televízió kiadásában és a Magyar Posta is erre az alkalomra időzítette a Frédéric Chopin zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából kiadott új emlékbélyeget - jelentették be csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, Érdi Tamás három jótékonysági koncertet ad a magyarországi árvízkárosultak javára: június 15-én Tokajban, június 17-én Tiszaújvárosban, augusztus 29-én pedig Szentendrén.
A belső fény című DVD a zongoraművész 2008-as szatmárnémeti gyertyafényes Chopin-koncertjének felvételét tartalmazza.

Érdi Tamás Chopin-játékáról Kocsis Zoltán véleménye a következő: "Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek. (...) Nem véletlen, hogy ez a zene igazán közel áll hozzá..."

A Chopin-év alkalmából Érdi Tamás 45 koncertmeghívást kapott, négyezer embernek játszott például Varsóban, a híres Chopin-szobor alatt.

A zongoraművész Chopin CD-je Lions-díjat, Schubert CD-je Gundel-díjat kapott, 2008-ban pedig megkapta a 30 év alatti tehetséges fiataloknak járó Junior Prima Díjat is.

Érdi Tamás művészdiplomát a Torontói Royal Conservatorium ösztöndíjasaként szerzett Leon Fleisher tanítványaként, de részt vett Rév Lívia párizsi mesterkurzusain, valamint Vásáry Tamás is rendszeresen foglalkozik vele.

A Gracioso Kamarazenekar Zene és Bor 2010 című budavári koncertsorozatában a következő koncertekre június 30-án, július 7-én, 14-én és 21-én kerül sor. A hangversenyek fővédnöke Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés