bezár
 

zene

2010. 06. 09.
A Duna Karnevállal indul az Óbudai Nyár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén tízéves az Óbudai Nyár elnevezésű programsorozat, a Duna Karnevállal induló jubileumi rendezvényen június 13-tól augusztus 28-ig 11 helyszínen csaknem 60 színházi, zenei, operett és táncest, sőt búcsú is várja az érdeklődőket.

prae.hu

A Duna Karnevál forgatagába kapcsolódhatnak be a néptánc kedvelői vasárnap a Csobánka téren - ebből ízelítőt is adtak a Duna Művészegyüttes tagjai az egész nyáron sorjázó eseményeket beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Óbudának fontos, hogy a kultúra színtere legyen, ezért az önkormányzat még a mostani szűkebb esztendőkben is támogatást ad, így a Fő téren minden rendezvény ingyenes. A kultúra a közösséget újjáteremtő erő, amire most nagy szükség van - hangsúlyozta Bús Balázs óbudai polgármester.

Az Óbudai Danubia Zenekar Donizetti Viva la mamma című vígoperájának koncertszerű előadásával lép pódiumra jövő vasárnap. Balog József július 9-én Chopin-estet ad a Fő téren, ahova július 30-án a könnyedebb dallamok kedvelőit várják a Benkó Dixieland Band koncertjére.

Július 10-11-én a Kávéházi traccspartin igazi női témák kerülnek terítékre: szombaton Bódy Magdi és zenekara, Tóth Virág divattervező és Kiss Tibor, a Quimby frontembere, másnap pedig Sáfár Mónika, Sasvári Károly és Hampel Katalin divattervező, valamint a Duna Szimfonikus Zenekar lesz a vendég - mondta el a programok fő koordinációját, szervezését végző Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, Lőrincz Edina.

Hozzátette: Óbuda sváb és szlovák nemzetiségi hagyományai is hangsúlyosan megjelennek a kétnapos búcsúban június 26-27-én.
A Kiscelli kastély kertjében - amint az már hagyomány - az Óbudai Társaskörhöz szorosan kötődő Liszt Ferenc Kamarazenekar ad három estén fiatal szólistákkal koncertet.

Az esteket szervező társaskör vezetője, Harsányi Mária arról számolt be, hogy a Péter Pál-templom mellett idén másodízben a közeli református templomban is lesznek hangversenyek. Tavaly a társaskör kertjében sikert aratott A szerelmi bájital előadása, idén A sevillai borbélyt tűzik műsorra, így a prózai színházi produkció - Goldoni: A legyező - mellett operát is láthatnak a vendégek.

A Zichy-kastély udvarán a Turay Ida Társulat lép fel három darabbal: a Bob herceg, a Mágnás Miska és egy új musical szerepel a programjukban. A Nem tudok élni nélküled című darabot Vajda Anikó írta, s felcsendülnek benne az Apostol ismert számai is - részletezte Darvas Ilona alapító-igazgató.

Az Aquincumi Múzeumban idén is megtartják a Nimfa-ünnepet, s egy pajzán ókori história is színre kerül Papp János társulata előadásában, Amphitrüón 2010 címmel. Az ókori mítosz Horváth Péter feldolgozásában kerül a szabadtéri múzeum romkerti színpadára, a szerző rendezésében - közölte Lengyelné Kurucz Katalin, a múzeum közművelődési csoportvezetője.

Június 18-án lekerül a takaró palánk az Óbudai Múzeum Szentlélek téri bejáratáról. Ettől kezdve egy modern , XXI. századi fogadótéren át léphet be a látogató a felújított múzeumba, amely kétnapos programsorozattal ünnepli a megújulást és a Múzeumok éjszakáját - emelte ki Népessy Noémi szakmai igazgató.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés