bezár
 

zene

2010. 06. 07.
Lena Meyer-Landrut
19 évesen az Eurovíziós Dalfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lena Meyer-Landrut története akár egy filmbe is beillene, hiszen a My Casette Player címmel az első lemezét június 7-én megjelentető alig 19 éves lány még éppen készült a vizsgáira, mikor kiderült: ő fogja képviselni Németországot a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválon! A sikertörténet természetesen az első helyezésért járó trófea átvételével nem érhet véget.
"Először még nem is beszéltem a barátaimnak arról, hogy részt vettem a válogatáson, hogy nehogy aztán különféle kommenteket írogassanak nekem, hiszen ezután senki nem is vett volna komolyan.” - mondta Lena, aki habár gyerekkorában vett pár balett leckét, sosem tanult énekelni vagy zenélni.

Az elődöntők során mind a közönség, mind a zsűri le volt nyűgözve a született tehetségétől és rendkívüli karizmájától, saját kedvenc előadói között is csak igazi egyéniségeket találunk, mint a nemrég új lemezzel jelentkezett Erykah Badu vagy Yann Tiersen.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8QSgNM9yNjo&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8QSgNM9yNjo&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

Lena - Satellite (Germany)

prae.hu


A Satellite című dal szerzőpárosa sokáig nem akarta odaadni a dalt senkinek, de Lena-ban megtalálták azt a különleges szikrát, ami életre keltette szerzeményüket, Lena lendületet, kisugárzást és egyedi hangzást adott a számnak.

Mikor bejelentették, hogy ő nyerte az országos döntőt, szóhoz sem jutott. Később csak annyit mondott, hogy az érzés ott akkor leírhatatlan volt, és az is marad.

Lena soha nem ragadt le egyetlen stílusnál a zenehallgatás során sem, mindig nyitott volt az új dolgokra, amivel szorosan összefügg, hogy egy ilyen zeneileg nyitott közösségben töltötte diákéveit.

Az újdonsült énekesnő nem a szokványos módon nyerte meg a versenyt, hiszen nem egy előre alaposan kitalált produkcióról van szó, Meyer-Landrut kisasszony egyedül lehengerlő személyiségének és előadásmódjának köszönheti sikerét. Satellite című dala vezeti az összes jelentős európai letöltési listát, és német rekordot is felállított, hiszen ilyen rövid idő alatt ekkora sikert még egy dal sem ért el.

"Tudom, hogy ez most hihetetlen, de ez még csak a kezdet. Nem szeretnék elszállni magamtól, és nem szeretném, ha mások ezt gondolnák rólam. Ez most csak egy gyönyörű pillanat, egy szívet melengető fénykép a 'most'-ról, de inkább az érdekel jelenleg, hogy milyen képeket tartogat számomra a jövő."

Az eddigi fogadtatást, és a hazai közönség reakcióját látva megannyi szép emlékre tehet szert Lena a közeljövőben, reméljük még sokat hallunk róla, és Ti is megkedveltétek ezt a közvetlen német kiscsajt. 

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés