bezár
 

art&design

2010. 06. 07.
„Művészek, ugyanarról másképp”
a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika és szobrász diplomakiállításain
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A „Művészek, ugyanarról másképp” sorozat keretében 2010. június 9-én 17 órakor Szabó Győző, színművész tart különleges tárlatvezetést a tervezőgrafika szakirány diplomakiállításán Felsmann Tamással a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében. 2010. június 10-én 17 órakor az érdeklődők Tóth Krisztina íróval és Farkas Ádámmal találkozhatnak az epreskerti szobrász végzősök tárlatán.

Az egyetem a 2010-es diplomakiállítások és védések alkalmával rendhagyó tárlatvezetés-sorozatot indított „Művészek, ugyanarról másképp” címmel. A hetente váltakozó szakok kiállításain más-más művészeti ágak képviselői osztják meg véleményüket és elképzeléseiket az egyetem által delegált művésztanárral és a látogatókkal. A 2010. május 19. első alkalmon Varga Lívius, zenész volt a meghívott és körülbelül 80-100 fős csoporttal és Radák Eszterrel, valamint Drozdik Orsolyával, az egyetem festő szakának docenseivel tartott párbeszédet.
 

prae.hu

Második alkalommal Bódis Kriszta, író és dokumentumfilm rendező vett részt Gaál József, docenssel a festőszakos diplomázók második tárlatán 2010. május 26-án.
 

2010. június 3-án 17 órakor a képgrafika szakirány diplomakiállításán Jurecskó László, művészettörténész kalauzolta végig az érdeklődőket az egyetem két adjunktusával, Lengyel Andrással és Szurcsik Józseffel.
 

A diplomakiállítások 2010. május 18 – június 17. között tartanak nyitva. Minden hét közepén védhetik meg a munkáikat szakavatott zsűri előtt a festő, képgrafikus, tervezőgrafikus, restaurátor, szobrász és intermédia szakos diplomázók.
 

A sorozat kiemelkedő időpontja 2010. június 19., amikor az egyetem legérdekesebb kiállítása, a Best Of Diploma tárlat nyílik. A Múzeumok Éjszakáján olyan három művészegyéniség tart tárlatvezetéseket, mint Keresztes Ildikó, Tornyi Ildikó és Varga Kinga.
 

A most zajló tárlatok minden héten keddtől csütörtökig 10-18 óra között és pénteken 10-15 óra között tekinthetők meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében és az Aulában.

 

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés