bezár
 

zene

2010. 06. 06.
Operaegyveleg világsztárokkal az ausztriai Kismartonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kivételes zenei élményt ígér június 24-én a magyar határtól alig néhány kilométerre levő ausztriai Kismarton (Eisenstadt), ahol az Esterházy-kastély parkjában világsztárok előadásában csendülnek fel klasszikus dallamok fejedelmi környezetben.

prae.hu

Az operaszínpadok és koncertpódiumok ifjú nemzedékének ünnepelt csillagai, Elina Garanca lett mezzoszoprán és Barbara Frittoli olasz szoprán Verdi és Donizetti műveiből ad elő válogatást. A dívákat Vlagyimir Csernov orosz bariton és a világ legjobb tenorjai közé sorolt, argentin Marcelo Alvárez erősítik, akik önálló produkciókkal is szórakoztatják majd a közönséget.

Igazi operaegyveleget ígér a "Klasszikus zene sztárjai a kismartoni kastélyparkban" (Klassikstars im Schlosspark Eisenstadt) című koncert programja. Az Aida, a Carmen és a Turandot már látható és hallható volt az alig pár kilométerre lévő, szentmargitbányai (St. Margarethen) római kőfejtőben rendezett operafesztiválon, és most Wolfgang Werner intendáns, csupán egyetlen estére, a burgenlandi tartományi fővárosba hoz elsőrangú operaénekeseket.

Szólóban, duettben, trióban vagy a bécsi Volksoper szimfonikus zenekarával együtt lép fel a klasszikus zene négy csillaga. A hangverseny zenei vezetője Karel Mark Chichon karmester. Frittoli és Garanca elénekli a Mira o Norma című duettet is Bellini Norma című operájából. Csernov Giuseppe Verdi Don Carlosából adja elő a Morte di Rodrigo: lo morro című művet, míg Alvárez Puccini Turandot című operájából tolmácsolja a Nessun Dorma áriát.

Garanca, Frittoli, Csernov és Alvárez mellett "fiatal vendégművészként" színpadra lép az üstökösként feltűnt Jekatyerina Bakanova orosz szoprán is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés