bezár
 

színház

2010. 06. 05.
Örökös tagság - Már száz tag a halhatatlanok társulatában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ebben az esztendőben is nyolc új taggal bővült a halhatatlanok társulata: Pogány Judit, Lorán Lenke, Gálffi László és Szilágyi Tibor színművészek, László Margit és Berczelly István operaénekesek, valamint a táncművészek közül Novák Ferenc és Uhrik Dóra kapta meg az "örökös tag" címet a közönség szavazatai alapján - mondta el az MTI-nek Szegvári Katalin, a kezdeményezés ötletgazdája és producere.

Szkéné színház

Az örökös tagság kuratóriuma minden kategóriában négy-négy művészt jelölt a halhatatlanok társulata örökös tagjának. Közülük választotta ki a közönség kategóriánként azt a két-két művészt, akinek a lábnyomatát szombaton vették le. A fémbe öntött lábnyomokat a tervek szerint ősszel avatják fel a Pesti Broadway-n, a Nagymező utcában.

Az újonnan megválasztott tagok tiszteletére június 13-án a Nemzeti Színházban gálaműsort is tartanak, melyet a Magyar Televízió (MTV) július 17-én este sugároz.

Első alkalommal 1996-ban választottak örökös tagokat. Az MTV akkori népszerű kulturális műsora, a Stúdió, valamint a Petőfi rádió azzal a céllal indította el a szavazást, hogy a közönség is adhasson díjat szeretett művészeinek. Az örökös tagok sorába 1999-ig évente kerültek be újabb művészek, majd négy esztendőnyi szünet után 2003-ban újították fel a közönségszavazást. A halhatatlanok társulata a most megválasztott művészekkel együtt összesen 100 tagot számlál.

Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés