bezár
 

színház

2010. 06. 05.
URBANRABBITs (Városi nyulak)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Krétakör és a Francia Cirkuszakadémia cirkusz-színház előadása a Fővárosi Nagycirkuszban 2010. június 19-től Schilling Árpád rendezésében.

A Krétakörhöz mindig is közel állt a cirkusz műfaja. 2001-ben W-Munkáscirkusz címmel hoztunk létre nagysikerű előadást (http://www.w.kretakor.hu), amely ketrecek közé zárva, mintegy vadállatként ábrázolta Büchner Woyczekjének szereplőit, akiket a színészek artistamutatványokra emlékeztető formákon keresztül jelenítettek meg. Egy évvel később a Fővárosi Nagycirkusz porondján mutattuk be és tartottuk műsoron HazámHazám c. produkciónkat (http://www.h2.kretakor.hu), amely a rendszerváltás óta eltelt időszak politikai-társadalmi történéseit dolgozta fel egyfajta bohócjáték formájában. A Művészetek Völgyében nyarakon át vertük sátrat, s mutattunk benne színházat, cirkuszt vegyesen. Emellett folyamatosan figyelemmel kísértük az újcirkusz irányzatát, s nagy örömünkre szolgált, amikor annak európai képzési fellegvárának számító intézmény, a Francia Cirkuszakadémia (CNAC), tavaly művészeti vezetőnket, Schilling Árpádot kérte fel, hogy végzős évfolyamának diploma-előadását elkészítse.
Urbanrabbits

Az URBANRABBITs című előadás (www.urbanrabbits.eu) a Krétakörrel közös produkcióban jött létre tavaly decemberben az iskola székhelyén, a franciaországi Chalons-en-Champagne-ban, és indult 2010-ben európai turnéra. Málta, Olaszország és Románia után itthon először Budapesten, a Fővárosi Nagycirkuszban látható, július közepén pedig Pécs - Európa Kulturális Fővárosa is vendégül látja.

Szkéné színház


A magyar rendező  és a 16 fiatal három hónapos műhelymunka eredményeként személyes történetekből, vándorlások és kalandok, szerelmek és csalódások, vágyak és rémálmok mozaikjaiból építkezve teremtett hazai porondon ritkán látható, egyszerre költői és mulatságos világot.


A címszereplő  városi nyulak kapcsán ne számítsatok állatszámokra; az előadás azt az itthon is népszerű – elsősorban a Trafó által forgalmazott – műfajt képviseli, melyben összefér közvetlenség és lélegzetelállító bravúr, az egyéni mutatványok egy közös elbeszélésbe ágyazódnak bele, cirkusz és színház észrevétlen egyesül.  


További információ, videó-előzetes a www.urbanrabbits.eu oldalon, jegyvásárlás a helyszínen, az Interticket országos hálózatában vagy www.jegy.hu oldalon. 


Támogatók: OKM, NKA, Francia Intézet, MACIVA, Accor Hotels, Cheque Déjeuner, 
port.hu, Interticket, Pesti Est, Funzine

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés