bezár
 

zene

2010. 06. 04.
Rod Stewart kedvenc dalait játssza a Kapcsolat koncerten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is 150-200 ezer emberre számítanak a szervezők a T-Mobile hagyományos nyári ingyenes Kapcsolat koncertjén: június 26-án a skót rocksztár, Rod Stewart lép fel az 56-osok terén, és nagy slágerei mellett bemutatja tavaly megjelent Soulbook című lemezének anyagát is.

prae.hu

A 65 éves, Grammy-díjas skót énekes eddig 250 millió lemezt adott el és ezzel minden idők egyik legkiemelkedőbb előadója. Az eredetileg futballistának indult Rod Stewartnak, aki kezdetben még sírásóként is dolgozott, pályafutása során öt stúdióalbuma került az amerikai Billboard albumlista első helyére. Az elmúlt több mint négy évtizedben olyan slágereket énekelt, mint a Sailing, a Baby Jane vagy a Da Ya Think I'm Sexy.

Budapestre kilenc kamion szállítja Rod Stewart és zenekara összesen kilenc tonna súlyú koncertfelszerelését. A fellépésen nyolcvan technikus dolgozik, a színpad mögötti backstage-ben egy valóságos várost építenek fel az 56-osok terén, az énekest többek között állandó szakács, öltöztető, gitárhangoló kíséri a turnén - hangzott el a koncertet beharangozó pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Rod Stewart, aki futballista múltjára való tekintettel a skót Celtic Glasgow örökös tagja, minden koncertjén felhúzza kedvenc csapata mezét és hatvan labdát használ el egy-egy show-n. Idei turnéja keretében május elején fellépett Dubaiban, majd európai állomások következtek. Jövő kedden Moszkvában ad koncertet, Budapestre Nürnbergből érkezik és Bécsbe utazik tovább, majd Tel-Avivban is fellép, július 23-24-26-án pedig hazai pályán, Glasgow-ban zenél.
A 2009-es Soulbook című lemezére a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul slágereit gyűjtötte össze: visszatért zenei pályájának kezdeteihez, amikor még a Jeff Beck Band és a kritikusok által is nagyra tartott Faces frontembere volt.

"Egész életemben ennek a lemeznek az elkészítésére vártam. A Soulbook-on szereplő dalokra táncoltam, szeretkeztem, sírtam és zuhantam a padlóra fiatalemberként, karrierem kezdetén. Ezek a dalok és előadók jelentették számomra az oxigént, amit az éneklési szenvedélyhez belélegeztem" - írja Rod Stewart tavalyi CD-je kísérőfüzetében.

Az albumon olyan soul klasszikusok kaptak helyet, mint az If You Don't Know Me By Now vagy a Higher and Higher. A lemezen két szupersztár-duett is szerepel: Mary J. Blige-dzsal énekli a You Make Me Feel Brand New című 70-es évekbeli slágert, az Oscar- és Grammy-díjas Jennifer Hudsonnal pedig a Let It Be Me című, eredetileg Jerry Butler/Betty Everett duettet adja elő. A Soulbook exkluzív változata, amely Magyarországon a Kapcsolat koncertre jelent meg, két bónuszdalt is tartalmaz.

Az ingyenes Kapcsolat koncertet tizennegyedik alkalommal rendezik meg Budapesten. Az eddigi sztárfellépők: No Mercy, Modern Talking, LGT, Pet Shop Boys, Kool and the Gang és Melanie C, Joe Cocker, Elton John, Sting, Lionel Richie, Pink, Bryan Adams, Santana, végül tavaly a Simply Red.

A Rod Stewart-koncerten a sztár előtt bemelegítésképpen Oláh Ibolya, Gáspár Laci, Tóth Gabi, Molnár Ferenc Caramel és Király Viktor lép fel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés