bezár
 

zene

2010. 06. 03.
Szabó Győző és Póka Angéla: zenés beszélgetés és lemezdedikálás az Alexandra Pódiumon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabó Győző színész és Póka Angéla énekesnő zenés beszélgetésre várja a közönséget június 9-én, szerdán délután 5 órára a budapesti Alexandra Könyvesházban. A művészek a Tiszta kosz című közös színházi előadásukról és a darab dalaiból készült lemezről nemcsak mesélnek, de dedikálják is az albumot. (ÚJABB INFORMÁCIÓK SZERINT CSALÁDI OKOKBÓL ELMARAD A SZERDAI BESZÉLGETÉS! D.Cs.)

prae.hu

A Tiszta kosz című színdarab egy harmincas évekbeli, füstös amerikai blues kocsmába repíti a nézőket. Virágzik a bűnözés, a szerencsejáték és a szeszcsempészet, egy megkeseredett világutazó támasztja a bárpultot, és keresi élete szerelmét.

A történet a sokat látott, kiábrándult férfi és a szenvedélyes nő téren és időn túli, elsöprő szerelmét mutatja be. Aki már hallotta énekelni Póka Angélát, nagyjából sejtheti, hogy mire számíthat. A fekete hangú magyar énekesnő az amerikai blues, country, dzsessz és gospel dalokat átszűri magán, majd energiából, szeretetből, humorból összegyúrt dallamokat ad vissza, amelyekkel az ujja köré csavarja a férfit és a nézőket….

A Tiszta kosz című darabban és az azonos című lemezen a kivételes tehetségű előadóművésztől hallhatjuk például Janis Joplin Mary Jane című dalát vagy éppen a God Bless The Child című csodálatos szerzeményt, amit korábban Aretha Franklin, Billie Holiday, Gladys Knight, Whitney Houston, Shania Twain és a Blood Sweat & Tears is feldolgozott.

Hatalmas meglepetést okozott rajongóinak Szabó Győző. A színészről köztudott, hogy drámában, vígjátékban, mozgásszínházi előadásokban és improvizációban egyaránt otthonosan mozog. A Tiszta kosz című színdarabban és az abból készült lemezen viszont azt is bebizonyította, hogy énekelni is kiválóan tud, és zenei téren is fantasztikus partnere tud lenni Póka Angélának. A Szabó Győző által életre keltett csibész mesél a Rejtő-regényekbe illő kalandjairól, és a színész tolmácsolásában felcsendül Eric Clapton világslágere, a Cocaine vagy éppen az Elvis Presley-féle Trouble is.

Póka Angéla és Szabó Győző június 9-én, szerdán délután 5 órától zenés beszélgetésre várja a közönséget az Alexandra Pódiumon. (Alexandra Könyvesház – Budapest, Nyugati tér 7., Panoráma terem, 4. emelet.)

A vendégek hallhatnak a Tiszta kosz című színdarabról és lemezről, amit a művészek dedikálnak is. A műsorban ízelítőt is adnak a dalokból kiváló zenésztársaik, Nagy Szabolcs (zongora), Szabó Tamás (szájharmonika) és Szász Ferenc Jr. (gitár) segítségével.

A Tiszta kosz című darabot legközelebb június 12-én, szombaton 20 órától láthatja a fővárosi közönség a Thália Színházban. Az előadásra kedvezményesen lehet jegyet vásárolni a lemezdedikálás után.

Videós ízelítő:

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Dg_ESueA_Zo&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Dg_ESueA_Zo&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

További információ:

www.alexandra.hu
www.thalia.hu
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés